ZDRAV I UKUSAN: Recept sa vinom za koji tvrde da je dobar za srce - čuvena Marija Treben je pisala o njemu
Recept za vino koje blagotvorno deluje na srce star je više od osam vekova i pronađen je u zapisima opatice i mističarke Hildegard von Bingen.

Ova izuzetna žena, živela je 81 godinu i ostavila veliki trag u medicini i duhovnosti.
Ovaj stari recept prenela je i čuvena travarka Marija Treben, autorka knjige Zdravlje iz Božije apoteke, koja je postala jedan od najpoznatijih priručnika za alternativnu medicinu.
Evo kako možete pripremiti ovo prirodno vino za jačanje srca:
U litar čistog, prirodnog vina (crnog ili belog) dodajte desetak svežih stabljika peršuna s lišćem (bez korena).
Ubacite jednu do dve velike kašike vinskog sirćeta.
Kuvajte sve na laganoj vatri oko 10 minuta.
Zatim dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i kuvajte još četiri minuta.
Procedite dok je vino još toplo, i prespite u sterilizovane staklene boce.
Na dnu flaše može se stvoriti talog, koji je takođe lekovit i može se bezbedno piti.
Iako je ovaj recept opšteprihvaćen kao prirodni lek za srce, među zagovornicima alternativne medicine postoji dilema oko kuvanja meda, jer visoke temperature smanjuju njegova lekovita svojstva. Na vama je odluka – da li ćete ga kuvati ili ne. Po originalnom receptu svete Hildegard, med se ipak kuva, pa je najbolje pridržavati se njenog saveta.
Ovo lekovito vino blagotvorno deluje kod srčane slabosti, aritmije i angine pektoris.

Da li baštu treba zalivati ujutru ili uveče? Samo jedno je ispravno, a mnogi greše
Evo šta savetuju stručnjaci

Neće vam biti simpatično kada čujete kako je nastao izraz "ostavljen na cedilu": Ova grozota je prava inspiracija
Ostavljen na cedilu nije izraz koji bismo rado voleli da izgovorimo, jer ne označava ništa lepo, a takođe ni inspiracija za nastanak te izreke nije uopšte lepa.

Nekima će delovati bizarno, ali jedan popularni napitak eliminiše sav kamenac iz džezve
Svi smo svesni toga da Coca-Cola nije baš najzdravije piće, ali je ipak jedno od omiljenih.

Ljudi širom sveta donji veš zakopavaju u bašte, a iza ovoga se krije savršeno dobar razlog
Širom Švajcarske poljoprivrednici i vlasnici vrtova svojevremeno su zakopali 2000 para belog donjeg veša u okviru naučne studije o kvalitetu tla.

"Da li ste se obećali drugoj ženi? Da!": Urnebesni snimak s naše svadbe usijao mreže, mladoženju uhvatila trema
Venčanja su trenuci ljubavi i suza radosnica, ali i urnebesnih situacija poput ove!
Komentari(0)