PROČITAJTE KAKO: Dragan je postao "najsrećniji" čovek u Srbiji, a evo šta ga spaja sa Teslom i Džoni Depom

Lepote Srbije

16:00 >> 14:33

Zanimljivosti 0

Dragan Ristić, penzionisani profesor matematike iz Surdulice, Srbija, postao je svojevremeno "najsrećnija" osoba u zemlji zbog svog jedinstvenog hobija, sakupljanja detelina sa četiri lista.

sreća
Printscreen

Njegova strast za pronalaženjem ovih retkih prirodnih pojava dovela ga je do skoro 1.900 sakupljenih primeraka tokom godina , ispričao je tada Dragan za medije.

- Prema naučnim saznanjima, pronalaženje deteline sa četiri lista je prilično izazovno. To je genetska mutacija kod detelina, i samo oko jedna od deset hiljada detelina sa tri lista ima taj dodatni list.

   - Četiri lista se smatraju simbolima vere, nade, ljubavi i sreće.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Draganov cilj je bio da napravi lepu kolekciju detelina sa četiri lista kao poseban poklon za srpskog teniskog šampiona Novaka Đokovića.

  - Đokovićev uspeh i dostignuća inspirisali su Dragana, ali nemamo saznanja da li je svoj cilj ostvario.

Mnoge poznate ličnosti često imaju ili su imale  različite hobije koji nisu vezani za njihove poslove.

Evo nekoliko zanimljivih i čudnih hobija poznatih ličnosti

Nikola Tesla je gajio golubove.  Postojala je jedna bela golubica koju je Tesla posebno voleo. Teslina veza sa ovom pticom bila je mistična. Ona bi ga pronalazila na svakom mestu kad bi je pozvao. Ako bi neki golub bio bolestan, Tesla bi ga nosio u svoj hotelski stan da se ogreje i oporavi. Kada bi se golub oporavio, vraćao bi ga njegovom jatu.

Džoni Dep je poznat kao kolekcionar lutaka. Njegova kolekcija uključuje različite vrste lutaka, od antikviteta do modernih umetničkih kreacija.

Paris Hilton iznenađuje u svakom pogledu. Njen omiljeni hobi je hvatanje žaba na svom ranču u Nevadi. Takođe, obožava obilazak izložbi prastarih radija i naučila je da restaurira veoma stare komade.

Anđelina Džoli: Glumica Anđelina Džoli ima kolekciju noževa u svom domu. Nasledila je ovaj hobi od svoje majke i stalno traga za novim primercima koje će uvrstiti u kolekciju.

Komentari(0)

Loading