LJUBAV NA SEOSKI NAČIN Radmila iz serije u stvarnom životu nosi najneobičnije ime od svih naših glumica, po jednom gradu, evo kako se zove

Lepote Srbije

17:00

Zanimljivosti 0

Oni malo stariji sa setom se sećaju serije "Ljubav na seoski način", u kojoj je posebne voljena bila, uz čuvenog Milorada i Radmila, mlada udavača sa kojom žele da ga ožene.

Prizrenka Petković
Printscreen/Youtube

Ljubav na seoski način je jugoslovenska humoristička televizijska serija, snimljena u produkciji Televizije Beograd. Serija ima 8 epizoda i premijerno je emitovana od 9. avgusta 1970. do 27. septembra 1970. godine. Autori serije bili su režiser Dragoslav Lazić i scenarista Dušan Savković.

Serija prati doživljaje mladića Milorada, koga stric Gvozden i deda Paun hoće na silu da ožene s Radmilom, najbogatijom udavačom u selu. Bežeći od “trgovine s živim ljudima”, on odlazi u grad, gde upoznaje drugu devojku Roziku. Na kraju se vraća u selo, želeći da se oženi s Radmilom, ali bez miraza, što kvari planove strica Gvozdena i deda Pauna.

Serija je pobrala sve simpatije i omiljena je mnogima i dan danas, a malo ljudi zna da Radmila iz serije ima možda najneobičnije ime od svih naših glumica, naime, ona se zove Prizrenka.

Prizrenka Petković je srpska i jugoslovenska glumica, rođena 23. juna 1952. godine u Prizrenu. Zbog toga je dobila i ime. Njeni roditelji su inače iz Beograda, ali su bili na turneji u tom gradu na Kosovu i Metohiji.

 

 

Najpoznatija je bila po ulozi Radmile u seriji “Ljubav na seoski način”. Ulogu Radmile je dobila potpuno slučajno, jer se glumica koja je trebalo da je igra razbolela. Prijatelj njenog oca, takođe glumac Branko Petrović, preporučio ju je režiseru Dragoslavu Laziću. Prizrenka pamti tremu koju je imala kada je ugledala Lepog Caneta (Dragana Zarića), veliku zvezdu u to vreme.

Pored glume, diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Rumuniji i radila kao profesor pevanja i šef odseka na Muzičkoj školi u Novom Sadu. Kasnije se preselila u Holandiju. Udala se za Džejmsa Mek Kreja i ima ćerku iz prvog braka, Violetu Lazin.

cveće

Hortenzija je omiljeni ukras svakog vrta: A znate li šta simbolizuje?

Zanimljivosti

15:00

2 jul, 2024

Ako tražite ukrasni vrtni cvet koji će izgledati atraktivno, cveće hortenzije je zaista zapanjujuće. Velike cvetne kugle pokrivaju ovaj žbun tokom prolećnih i letnjih meseci, ali iako se njihov izgled može činiti zahtevnim za održavanje, uz odgovarajuće uslove i negu – hortenzije je zapravo prilično lako uzgajati.

Komentari(0)

Loading