IZNENADIĆETE SE: Evo ko je bio prvi srpski INDIJANAC!

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Svi stariji pamte čuveni film “Vinetu” , a malo ko zna da je ulogu Vinetuovog oca glumio naš čovek, Šapčanin Milivoje Popović Mavid. Ovaj naš naočiti zemljak i prvi suprug Mire Stupice vladao je deset godina u delima Karla Maja i stekao je zavidnu popularnost u Americi.

Prvi srpski indijanac
Printscreen/Youtube

 

Orlando de Kordoba je bilo umetničko ime poznatog glumca Milivoja Mavida Popovića. Milivoje Popović je rođen 12 septembra 1909. godine u Šapcu, a umro je 1994. godine u Beogradu.

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sa druge strane Mavid Popović iliti Orlando de Kordoba je bio veliki ljubavnik. Govorilo se da su mnoge žene koje su dolazile u kontakt sa njim bile opčinjene. Uz sebe je imao i zelenu sveščicu koja je predstavljala knjigu utisaka svih ovih lepotica. Knjiga Umetnost vođenja ljubavi koju je on napisao predstavlja tajnu njegovog uspeha kod žena.

Sa Mirom Stupicom je imao kćerku Minu. Zatim je imao još jedan brak sa Draganom Vlahović, sa kojom je takođe imao kćerku.

Protojerej-stavrofor profesor doktor Vladimir Stupar

SVEŠTENIK O TOME ŠTA BIVA POSLE SMRTI PO PRAVOSLAVLJU: Prva dva dana nakon upokojenja duša luta, a treći se treba jako moliti!

Zanimljivosti

16:00

26 maj, 2024

Duša prva dva dana nakon upokojenja luta, obilazi ona mesta koja je volela i posećivala za života… Ona po učenju i predanju crkve nije nikada sama u smislu lutanja… Promislom Božjim, voljom i dopuštenjem određuje se i čas smrti, što je onda kad je čovek najspremniji da napusti ovaj svet. Gospod joj ta dva dana daje slobodu da može da obiđe sva ta mesta i te ljude koje je za života volela ali ne može da stupi u komunikaciju s njima jer nema tela, pošto sama ta energija duše ne može da ostvari kontakt, ovako o putu duše posle smrti u pravoslavlju, u prvih 40 dana, govori protojerej-stavrofor profesor doktor Vladimir Stupar.

Komentari(0)

Loading