IZNENADIĆETE SE: Evo ko je bio prvi srpski INDIJANAC!

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Svi stariji pamte čuveni film “Vinetu” , a malo ko zna da je ulogu Vinetuovog oca glumio naš čovek, Šapčanin Milivoje Popović Mavid. Ovaj naš naočiti zemljak i prvi suprug Mire Stupice vladao je deset godina u delima Karla Maja i stekao je zavidnu popularnost u Americi.

Prvi srpski indijanac
Printscreen/Youtube

 

Orlando de Kordoba je bilo umetničko ime poznatog glumca Milivoja Mavida Popovića. Milivoje Popović je rođen 12 septembra 1909. godine u Šapcu, a umro je 1994. godine u Beogradu.

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sa druge strane Mavid Popović iliti Orlando de Kordoba je bio veliki ljubavnik. Govorilo se da su mnoge žene koje su dolazile u kontakt sa njim bile opčinjene. Uz sebe je imao i zelenu sveščicu koja je predstavljala knjigu utisaka svih ovih lepotica. Knjiga Umetnost vođenja ljubavi koju je on napisao predstavlja tajnu njegovog uspeha kod žena.

Sa Mirom Stupicom je imao kćerku Minu. Zatim je imao još jedan brak sa Draganom Vlahović, sa kojom je takođe imao kćerku.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading