Ponovo ulazi u modu – ovo srpsko muško ime nose uspešni momci!

Lepote Srbije

20:00

Zanimljivosti 0

Ime Vasilije nosi sa sobom bogato istorijsko i jezičko poreklo. Ima dvostruko značenje, prema različitim teorijama. Veruje se da ko nosi srpsko muško ime će biti uspešan u životu!

beba
Shutterstock

Prema jednoj od njih, potiče iz grčkog jezika i izvedeno je od reči „basilios“, što znači carsko, kraljevsko, vladarsko ili plemićko.

Druga teorija sugeriše da potiče od engleske reči „basil“, koja se odnosi na biljku bosiljak ili basiliku.

U prenesenom značenju, srpsko muško ime Vasilije može se tumačiti na različite načine, kao što su „onaj koji je kruna uspeha“, „onaj koji je rođen da vlada“, „onaj koji je rođen kao plemić ili za vladara“, „onaj koji ima uspeha u životu“, „onaj koji je kraljevski“, „osoba koja je zdrava“ ili „osoba koja miriše kao bosiljak“.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Takođe, može se povezati s osobom koja se meša u različite stvari ili koja je naivna ili nezrela.

Nadimci i umanjenice za ime Vasilije uključuju Vasa, Vaso, Vaske, Vasko, ili Vaskić. Postoje i varijacije imena, ali su relativno retke, kao što su Vasilj, Vasilij, Vaskez, Basil, Vasil, ili ženska imena poput Vasilija i Vasilisa.

(magazin novosti)

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading