IMA PREDIVNO ZNAČENJE Staro srpsko ime koje odlazi u zaborav: Kada čujete šta se krije iza njega možda promenite mišljenje

Lepote Srbije

18:00

Zanimljivosti 0

Kod starih Slovena značenje reči "zora" je "aurora, svanuće", pa se veruje da žena koja nosi ovo ime "donosi svanuće posle mraka".

Devojčica
Shutterstock

 

Mnoga lepa ženska imena nažalost padaju u zaborav, a u sebi nose divna značenja i simboliku. Ako ste još u nedoumici kako da nazovete svoju princezu, razmislite o ovom predivnom imenu koje je nekada bilo popularno.

Ime Zorica sa jedne strane potiče od muškog imena Zoran, a druga teorija da je izvedeno od reči "zora".U staroslovenskoj mitologiji Zora je boginja jutra i svitanja. Kod starih Slovena značenje reči "zora" je "aurora, svanuće", pa se veruje da žena koja nosi ovo ime "donosi svanuće posle mraka".

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prema verovanju ime Zorica se najviše davalo devojčicama koje su majke rađale u zoru i da su zbog toga bile zaštićene od zlih sila.Od ovog imena izvedena su imena Zoran, Zorana, Zorica, Zorka i Zorko.

kolekcija maketa automobila

KAKVA KOLEKCIJA Slobodanu samo za FIĆU bilo je potrebno čak 700 dana ali NIJE ODUSTAO!

Zanimljivosti

16:00

30 april, 2024

Užice - Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

Komentari(0)

Loading