BRITANAC PROBAO 10 SRPSKIH JELA Pečenje ga je raspametilo
Na meniju su mu se našle, pored tradicionalne sarme i karađorđeve i palačinke, ćevapi, pljeskavica, riblji specijaliteti, pečenje, pihtije, ali i pravi gurmanski specijalitet, za koji bi se retko ko odlučio da proba - kravlji jezik
Na svom jutjub kanalu "Birmze" u videu pod nazivom " 10 srpskih jela, koje moraš da probaš pre nego što umreš" ovaj Britanac pokazao je reakcije na svako koje je probao.
Prva na meniju u ovom videu bila je sarma koju je probao u jednom restoranu u Beogradu.
- Ovde je i veliko parče mesa. Hajde da probamo, odlično je, ima i sosa ovde, krompira, veoma je ukusno - rekao je on dok je probao sarmu.
Možda vas zanima:
ZABORAVLJENA STARA SRPSKA JELA Ovo su četiri poslastice iz čuvenog Patinog kuvara
Posebno je bilo naglašeno kako zdravo i ekonomično kuvati, šta sa ostacima hrane, kako rasporediti budžet za ceo mesec

ZABORAVLJENA SRPSKA JELA Ukusni recepti koji su nekada bili omiljeni
Mnoga srpska jela iz prošlosti se i danas rado jedu, ali po nekim novim i modifikovanim receptima, dok su pojedini ukusni recepti koji su nekada bili omiljeni, danas zaboravljeni
Možda vas zanima:
ZABORAVLJENA STARA SRPSKA JELA Ovo su četiri poslastice iz čuvenog Patinog kuvara
Posebno je bilo naglašeno kako zdravo i ekonomično kuvati, šta sa ostacima hrane, kako rasporediti budžet za ceo mesec

ZABORAVLJENA SRPSKA JELA Ukusni recepti koji su nekada bili omiljeni
Mnoga srpska jela iz prošlosti se i danas rado jedu, ali po nekim novim i modifikovanim receptima, dok su pojedini ukusni recepti koji su nekada bili omiljeni, danas zaboravljeni
Možda vas zanima:
ZABORAVLJENA STARA SRPSKA JELA Ovo su četiri poslastice iz čuvenog Patinog kuvara
Posebno je bilo naglašeno kako zdravo i ekonomično kuvati, šta sa ostacima hrane, kako rasporediti budžet za ceo mesec

ZABORAVLJENA SRPSKA JELA Ukusni recepti koji su nekada bili omiljeni
Mnoga srpska jela iz prošlosti se i danas rado jedu, ali po nekim novim i modifikovanim receptima, dok su pojedini ukusni recepti koji su nekada bili omiljeni, danas zaboravljeni
Potom je probao i papriku sa belim lukom, koju je dobio kao prilog. Rekao je da ne voli ljuto, pa je morao da popije i vodu odmah nakon prvog zalogaja.
- Paprika i sarma, sada ću da dodam i kiselo mleko, to će da ubije papriku. Ovo je sada odlična kombinacija. Moja prva sarma je gotova - rekao je on nakon što je pokazao da je sve pojeo.
Burek ga oborio sa nogu
Sledeća na meniju bila je pljeskavica u jednom restoranu brze hrane. Razgledao je meni, uporedio veličine i odabrao pljeskavicu u koju je stavio urnebes i kupus.
- Veliko je, ima dosta mesa. Pogledajte kako ukusno izgleda. Meso je odlično, luk, kupus, odličan burger. Meso je brilijantno, za 330 dinara, stvarno povoljno. Najbolja pljeskavica koju sam ikad probao. Nećete zažaliti ako je probate - rekao je on.
Potom je dalje snimao i kada je jeo burek sa mesom koji je prelio jogurtom.
- Veliko je, uzeo sam i jogurt. Pogledajte koliko ima mesa, zaista je dosta mesa unutra. O moj bože, ovo je tako odlično, ovo je neverovatno, tako je dobro - rekao je on sa oduševljenjem
- Meso, testo, ovo je neverovatno. Mislim da sam postao fan bureka - kazao je i potom uzeo i gutljaj jogurta te dodao da je odlična kombinacija uz burek.
Karađorđeva šnicla je bila sledeća na meniju.
- Nisam očekivao da izgleda ovako. Mislim da neću jesti dva dana posle ove porcije, ovo je stvarno odlično. Kombinacija ukusa je veoma lepa i stvarno izgleda odlično. Krompir je hrskav, preporučujem ovo svima, ovo je pobedničko jelo - rekao je on.
Potom je prešao na palačinke sa kremom, napolitankama i bombonicama.
- Pogledajte ovo, šta reći o palačinkama. Izvanredne su, ima i krema i keksa, veoma je bogata i slatka. Ovo je najbolja palačinka do sada, ako želite neku da probate dok ste u Srbiji, ova je pravi izbor - kazao je on.
Sve jeo prstima, nije mogao da se obuzda
Sledeći su bili ćevapi u lepinji sa lukom, kajmakom i urnebesom. Uzeo je ćevap uz parče lepinje, dodao kajmak i luk, a potom sa oduševljenjem probao.
- Izvinite što jedem prstima. Apsolutno prelepo, izvanredno. Nemam reči da opišem ovo jelo. Kajmak, malo je ljuto zbog luka, ali ovaj hleb, ovo je odlično - rekao je on.
Naredno jelo na meniju bilo je svinjsko pečenje. Najpre je bio oduševljen izgledom, a onda je uzeo par parčeta i probao pečenje prvi put.
- O moj bože, ovo je najbolje svinjsko meso koje sam probao u životu. Tako je ukusno, sočno i hrskavo. Ako nikada niste probali pečenje, morate obavezno.
Kravlji jezik je takođe probao prvi put. Rekao je da je bio skeptičan ali i da je uzbuđen što će da proba.
- Ne znam šta da očekujem, ovo je nešto novo. Sedam sati se spremalo. Ovo je unikatni ukus, stvarno je ukusno. Ovo je nešto drugačije i nešto što bih preporučio svima. Ako dođete na Frušku goru ovo obavezno probajte. Hajde da vidimo i krompir. baš je kremast. U kombinaciji sa mesom, odličan ukus - istakao je on i nije krio oduševljenje.
Naručio je u jednom restoranu ribu i riblji paprikaš.
- Ima jake i dobar miris. Uzbuđen sam što ću ovo da probam. Super je, osećam luk, papriku, veoma je dobra kombinacija ukusa. Riba je stvarno odlično spremljena. Ako ste u Vojvodini, ovo ćete voleti. Potom je probao i prženu ribu uz krompir salatu uz sos od luka.
- Miriše odlično, stavio sam i malo limuna preko. Možda sam lud, ali ovo je tako dobro i kvalitetno spremljeno. Luk, limun, sveža riba, stvarno top kombinacija.
Na kraju je probao i pihtije. Najpre je objasnio kako se spremaju i kako bi trebalo da izgledaju. Uz to je naručio rakiju i karfiol, papriku.
Međutim, sudeći po njegovom izrazu lica, nije bio oduševljen, već je ostao bez teksta i nije na kraju znao ni da li mu se uopšte sviđa.
- Mekano je, ima čilija i luka, ovo mora da je interesantno. Hajde da probamo. Hladno je, kao žele, ne znam ni da li mi se sviđa ili mi se ne sviđa. Tu je negde, pola pola - rekao je on.
(Kurir)

Žensko ime koje je među najpopularnijim u Srbiji, simbol neustrašivog borca i nesalomive volje
U prevodu sa grčkog jezika, ime Petra označava kamen i stenu, a isto značenje ima i muško ime Petar. Takođe se smatra da svoje varijante ima u i španskom i latinskom jeziku.

Ako želite nikad veći rod paprike ovog leta, pored nje posadite ovu biljku
Paprika se sadi kada dnevne temperature porastu iznad 15°C i kada prođe opasnost od kasnih prolećnih mrazeva. Paprici je potrebno kvalitetno, dobro drenirano zemljište koje će zadržati vlagu. Paprike su izbirljive u pogledu vode, pa održavajte dobar balans vlage u svakom trenutku. Ako ste za početak koristili plodno tlo, vaše paprike bi trebalo da uspevaju bez đubriva tokom cele sezone.

Ove molitvene reči treba da pročita svaka devojka koja želi da se uda: Čitajte je i imaćete prst na ruci!
Potrebno je da se mole svakoga dana

ZABORAVLJENA SRPSKA ISTORIJA: Mnogi su za njih čuli MILION puta, a da li zapravo znate ko su bile DELIJE!
Gotovo da svakodnevno možemo da čujemo reč "Delije", međutim, mnogi građani, kako najmlađi, pa tako i stariji gotovo da ne znaju ko su zapravo bile Delije.

ZABORAVLJENA NEMICA KOJA JE SEBE SMATRALA SRPKINJOM Priča o Babet Bahmajer koja je zbog ljubavi promenila ime i ODBILA NACISTE!
Beta Vukanović bila je profesorka beogradske Umetničke škole i jedna od osnivačica Društva srpskih umetnika, slikara i vajara "Cvijeta Zuzorić", srpska slikarka nemačkog porekla
Komentari(0)