BRITANAC PROBAO 10 SRPSKIH JELA Pečenje ga je raspametilo

Na meniju su mu se našle, pored tradicionalne sarme i karađorđeve i palačinke, ćevapi, pljeskavica, riblji specijaliteti, pečenje, pihtije, ali i pravi gurmanski specijalitet, za koji bi se retko ko odlučio da proba - kravlji jezik

Britanac probao srpska jela
Printscreen/Youtube

Na svom jutjub kanalu "Birmze" u videu pod nazivom " 10 srpskih jela, koje moraš da probaš pre nego što umreš" ovaj Britanac pokazao je reakcije na svako koje je probao.

Prva na meniju u ovom videu bila je sarma koju je probao u jednom restoranu u Beogradu.

- Ovde je i veliko parče mesa. Hajde da probamo, odlično je, ima i sosa ovde, krompira, veoma je ukusno - rekao je on dok je probao sarmu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potom je probao i papriku sa belim lukom, koju je dobio kao prilog. Rekao je da ne voli ljuto, pa je morao da popije i vodu odmah nakon prvog zalogaja.

- Paprika i sarma, sada ću da dodam i kiselo mleko, to će da ubije papriku. Ovo je sada odlična kombinacija. Moja prva sarma je gotova - rekao je on nakon što je pokazao da je sve pojeo.

Burek ga oborio sa nogu

Sledeća na meniju bila je pljeskavica u jednom restoranu brze hrane. Razgledao je meni, uporedio veličine i odabrao pljeskavicu u koju je stavio urnebes i kupus.

- Veliko je, ima dosta mesa. Pogledajte kako ukusno izgleda. Meso je odlično, luk, kupus, odličan burger. Meso je brilijantno, za 330 dinara, stvarno povoljno. Najbolja pljeskavica koju sam ikad probao. Nećete zažaliti ako je probate - rekao je on.

Potom je dalje snimao i kada je jeo burek sa mesom koji je prelio jogurtom.

- Veliko je, uzeo sam i jogurt. Pogledajte koliko ima mesa, zaista je dosta mesa unutra. O moj bože, ovo je tako odlično, ovo je neverovatno, tako je dobro - rekao je on sa oduševljenjem

- Meso, testo, ovo je neverovatno. Mislim da sam postao fan bureka - kazao je i potom uzeo i gutljaj jogurta te dodao da je odlična kombinacija uz burek.

Karađorđeva šnicla je bila sledeća na meniju.

- Nisam očekivao da izgleda ovako. Mislim da neću jesti dva dana posle ove porcije, ovo je stvarno odlično. Kombinacija ukusa je veoma lepa i stvarno izgleda odlično. Krompir je hrskav, preporučujem ovo svima, ovo je pobedničko jelo - rekao je on.

Potom je prešao na palačinke sa kremom, napolitankama i bombonicama.

- Pogledajte ovo, šta reći o palačinkama. Izvanredne su, ima i krema i keksa, veoma je bogata i slatka. Ovo je najbolja palačinka do sada, ako želite neku da probate dok ste u Srbiji, ova je pravi izbor - kazao je on.

 

 

Sve jeo prstima, nije mogao da se obuzda

Sledeći su bili ćevapi u lepinji sa lukom, kajmakom i urnebesom. Uzeo je ćevap uz parče lepinje, dodao kajmak i luk, a potom sa oduševljenjem probao.

- Izvinite što jedem prstima. Apsolutno prelepo, izvanredno. Nemam reči da opišem ovo jelo. Kajmak, malo je ljuto zbog luka, ali ovaj hleb, ovo je odlično - rekao je on.

Naredno jelo na meniju bilo je svinjsko pečenje. Najpre je bio oduševljen izgledom, a onda je uzeo par parčeta i probao pečenje prvi put.

- O moj bože, ovo je najbolje svinjsko meso koje sam probao u životu. Tako je ukusno, sočno i hrskavo. Ako nikada niste probali pečenje, morate obavezno.

Kravlji jezik je takođe probao prvi put. Rekao je da je bio skeptičan ali i da je uzbuđen što će da proba.

- Ne znam šta da očekujem, ovo je nešto novo. Sedam sati se spremalo. Ovo je unikatni ukus, stvarno je ukusno. Ovo je nešto drugačije i nešto što bih preporučio svima. Ako dođete na Frušku goru ovo obavezno probajte. Hajde da vidimo i krompir. baš je kremast. U kombinaciji sa mesom, odličan ukus - istakao je on i nije krio oduševljenje.

Naručio je u jednom restoranu ribu i riblji paprikaš.

- Ima jake i dobar miris. Uzbuđen sam što ću ovo da probam. Super je, osećam luk, papriku, veoma je dobra kombinacija ukusa. Riba je stvarno odlično spremljena. Ako ste u Vojvodini, ovo ćete voleti. Potom je probao i prženu ribu uz krompir salatu uz sos od luka.

- Miriše odlično, stavio sam i malo limuna preko. Možda sam lud, ali ovo je tako dobro i kvalitetno spremljeno. Luk, limun, sveža riba, stvarno top kombinacija.

Na kraju je probao i pihtije. Najpre je objasnio kako se spremaju i kako bi trebalo da izgledaju. Uz to je naručio rakiju i karfiol, papriku.

Međutim, sudeći po njegovom izrazu lica, nije bio oduševljen, već je ostao bez teksta i nije na kraju znao ni da li mu se uopšte sviđa.

- Mekano je, ima čilija i luka, ovo mora da je interesantno. Hajde da probamo. Hladno je, kao žele, ne znam ni da li mi se sviđa ili mi se ne sviđa. Tu je negde, pola pola - rekao je on.

(Kurir) 

 

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading