NEMOJTE NAPRAVITI GREŠKU Evo kako pravilno zamrznuti višnje, uz ovaj postupak nećete pogrešiti
Od višanja možemo da pravimo svašta, od tradicionalnih recepata, kolača, sokova, do malo modernijih, kao što su smutiji, ovsene kaše, smuti porcije i ostalo.
Višnje možemo jesti u neograničenim količinama. Bogata je vitaminima i mineralima i ono što je bitno jeste da su pune vlakana, što je dobro za varenje. Svakako spadaju u kategoriju zdrave hrane, ali i vrlo ukusne.
Od višanja možemo da pravimo svašta, od tradicionalnih recepata, kolača, sokova, do malo modernijih, kao što su smutiji, ovsene kaše, smuti porcije i ostalo.
Možda vas zanima:
Da li znate koja je slanina bolja za organizam?
Koju slaninu vi najviše volite da jedete?
PRE JEDNOG VEKA: Srbija je imala najviše STOGODIŠNJAKA na svetu, a evo šta su tada pisali o nama!
Da li smo pre jednog veka držali svetski rekord u dugovečnosti? Srbija je 1915. smatrana zemljom stogodišnjaka.Ako je verovati tadašnjim američkim novinama, u Srbiji je pre jednog veka živelo 575 stanovnika starijih od 100 godina – tri i po puta više nego danas.
Možda vas zanima:
Da li znate koja je slanina bolja za organizam?
Koju slaninu vi najviše volite da jedete?
PRE JEDNOG VEKA: Srbija je imala najviše STOGODIŠNJAKA na svetu, a evo šta su tada pisali o nama!
Da li smo pre jednog veka držali svetski rekord u dugovečnosti? Srbija je 1915. smatrana zemljom stogodišnjaka.Ako je verovati tadašnjim američkim novinama, u Srbiji je pre jednog veka živelo 575 stanovnika starijih od 100 godina – tri i po puta više nego danas.
Možda vas zanima:
Da li znate koja je slanina bolja za organizam?
Koju slaninu vi najviše volite da jedete?
PRE JEDNOG VEKA: Srbija je imala najviše STOGODIŠNJAKA na svetu, a evo šta su tada pisali o nama!
Da li smo pre jednog veka držali svetski rekord u dugovečnosti? Srbija je 1915. smatrana zemljom stogodišnjaka.Ako je verovati tadašnjim američkim novinama, u Srbiji je pre jednog veka živelo 575 stanovnika starijih od 100 godina – tri i po puta više nego danas.
Postupak:
Količinu višanja koju želite da zamrznete najpre operite, očistite od peteljki i koštica i poređajte na poslužavnike ili plehove. Stavite tako raspoređenje višnje na 2 h u zamrzivač. Zatim izvadite, prebacite u kese - vodite računa da dobro istisnete vazduh iz kese - i zavežite. Vratite i složite u zamrzivač. Možete ih zamrzavati i u plastičnim flašama ili činijama.
Zamrznute višnje mogu da se čuvaju u zamrzivaču oko 12 meseci. Kada rešite da ih koristite, dobro je da razmrzavanje bude na sobnoj temperaturi.
Što više voća ostavimo za zimu to bolje, ako volite borovnice, ovako njih možete zamrznuti.
Najzdravija biljka na svetu, a niko je NE JEDE
Potočarka ima više gvožđa od spanaća! Biljka za detoks jetre koja leči srce, jača kosu i čisti krv. Zašto je još ne koristite?
3 trika da meso uvek bude sočno i mekano: Jedan način primenjivale su i naše bake, uspeva bez greške
Ove savete treba da zna svaka domaćica.
Zarada od ove biljke ide i do 9.000 evra, na 10 ari zemljišta, a malo ko u Srbiji je gaji: Pravo je blago
Od njega su naše bake pravile džemove i slatko, a danas može postati i izvor solidne zarade
Brat kneza Mihaila osumjičen za njegov atentat, od užasnih detalja surovog ubistva i danas podilazi jeza
Mnogima je bilo u interesu da knez Mihailo bude ubijen, s obzirom na to da je težio nezavisnosti Srbije i nije dozvoljavao uplitanje velikih sila.
ISTINA O POREKLU MILE JOVOVIĆ: Stekla svetsku slavu ali nije zaboravila korene - "Jedini sam član porodice koji nije bio u zatvoru"
Mila Jovović, srpska manekenka i glumica, Forbesova najplaćenija manekenka 2004. godine, ostvarila je karijeru u Holivudu i franšizom „Pritajeno zlo“, a ovo je njeno pravo ime.
Komentari(0)