NEMOJTE NAPRAVITI GREŠKU Evo kako pravilno zamrznuti višnje, uz ovaj postupak nećete pogrešiti

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Od višanja možemo da pravimo svašta, od tradicionalnih recepata, kolača, sokova, do malo modernijih, kao što su smutiji, ovsene kaše, smuti porcije i ostalo.

NEMOJTE NAPRAVITI GREŠKU Evo kako pravilno zamrznuti višnje, uz ovaj postupak nećete pogrešiti
Shutterstock

 

Višnje možemo jesti u neograničenim količinama. Bogata je vitaminima i mineralima i ono što je bitno jeste da su pune vlakana, što je dobro za varenje. Svakako spadaju u kategoriju zdrave hrane, ali i vrlo ukusne.

Od višanja možemo da pravimo svašta, od tradicionalnih recepata, kolača, sokova, do malo modernijih, kao što su smutiji, ovsene kaše, smuti porcije i ostalo.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Postupak:

Količinu višanja koju želite da zamrznete najpre operite, očistite od peteljki i koštica i poređajte na poslužavnike ili plehove. Stavite tako raspoređenje višnje na 2 h u zamrzivač. Zatim izvadite, prebacite u kese - vodite računa da dobro istisnete vazduh iz kese - i zavežite. Vratite i složite u zamrzivač. Možete ih zamrzavati i u plastičnim flašama ili činijama.

Zamrznute višnje mogu da se čuvaju u zamrzivaču oko 12 meseci. Kada rešite da ih koristite, dobro je da razmrzavanje bude na sobnoj temperaturi.

Što više voća ostavimo za zimu to bolje, ako volite borovnice, ovako njih možete zamrznuti.

Komentari(0)

Loading