NEMOJTE NAPRAVITI GREŠKU Evo kako pravilno zamrznuti višnje, uz ovaj postupak nećete pogrešiti

Miloš Milenović

19:00

Zanimljivosti 0

Od višanja možemo da pravimo svašta, od tradicionalnih recepata, kolača, sokova, do malo modernijih, kao što su smutiji, ovsene kaše, smuti porcije i ostalo.

NEMOJTE NAPRAVITI GREŠKU Evo kako pravilno zamrznuti višnje, uz ovaj postupak nećete pogrešiti
Shutterstock

 

Višnje možemo jesti u neograničenim količinama. Bogata je vitaminima i mineralima i ono što je bitno jeste da su pune vlakana, što je dobro za varenje. Svakako spadaju u kategoriju zdrave hrane, ali i vrlo ukusne.

Od višanja možemo da pravimo svašta, od tradicionalnih recepata, kolača, sokova, do malo modernijih, kao što su smutiji, ovsene kaše, smuti porcije i ostalo.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Postupak:

Količinu višanja koju želite da zamrznete najpre operite, očistite od peteljki i koštica i poređajte na poslužavnike ili plehove. Stavite tako raspoređenje višnje na 2 h u zamrzivač. Zatim izvadite, prebacite u kese - vodite računa da dobro istisnete vazduh iz kese - i zavežite. Vratite i složite u zamrzivač. Možete ih zamrzavati i u plastičnim flašama ili činijama.

Zamrznute višnje mogu da se čuvaju u zamrzivaču oko 12 meseci. Kada rešite da ih koristite, dobro je da razmrzavanje bude na sobnoj temperaturi.

Što više voća ostavimo za zimu to bolje, ako volite borovnice, ovako njih možete zamrznuti.

paprika

Ako želite nikad veći rod paprike ovog leta, pored nje posadite ovu biljku

Zanimljivosti

18:00

13 mart, 2025

Paprika se sadi kada dnevne temperature porastu iznad 15°C i kada prođe opasnost od kasnih prolećnih mrazeva. Paprici je potrebno kvalitetno, dobro drenirano zemljište koje će zadržati vlagu. Paprike su izbirljive u pogledu vode, pa održavajte dobar balans vlage u svakom trenutku. Ako ste za početak koristili plodno tlo, vaše paprike bi trebalo da uspevaju bez đubriva tokom cele sezone.

Komentari(0)

Loading