NEMOJTE NAPRAVITI GREŠKU Evo kako pravilno zamrznuti višnje, uz ovaj postupak nećete pogrešiti
Od višanja možemo da pravimo svašta, od tradicionalnih recepata, kolača, sokova, do malo modernijih, kao što su smutiji, ovsene kaše, smuti porcije i ostalo.

Višnje možemo jesti u neograničenim količinama. Bogata je vitaminima i mineralima i ono što je bitno jeste da su pune vlakana, što je dobro za varenje. Svakako spadaju u kategoriju zdrave hrane, ali i vrlo ukusne.
Od višanja možemo da pravimo svašta, od tradicionalnih recepata, kolača, sokova, do malo modernijih, kao što su smutiji, ovsene kaše, smuti porcije i ostalo.
Možda vas zanima:

Da li znate koja je slanina bolja za organizam?
Koju slaninu vi najviše volite da jedete?

PRE JEDNOG VEKA: Srbija je imala najviše STOGODIŠNJAKA na svetu, a evo šta su tada pisali o nama!
Da li smo pre jednog veka držali svetski rekord u dugovečnosti? Srbija je 1915. smatrana zemljom stogodišnjaka.Ako je verovati tadašnjim američkim novinama, u Srbiji je pre jednog veka živelo 575 stanovnika starijih od 100 godina – tri i po puta više nego danas.
Možda vas zanima:

Da li znate koja je slanina bolja za organizam?
Koju slaninu vi najviše volite da jedete?

PRE JEDNOG VEKA: Srbija je imala najviše STOGODIŠNJAKA na svetu, a evo šta su tada pisali o nama!
Da li smo pre jednog veka držali svetski rekord u dugovečnosti? Srbija je 1915. smatrana zemljom stogodišnjaka.Ako je verovati tadašnjim američkim novinama, u Srbiji je pre jednog veka živelo 575 stanovnika starijih od 100 godina – tri i po puta više nego danas.
Možda vas zanima:

Da li znate koja je slanina bolja za organizam?
Koju slaninu vi najviše volite da jedete?

PRE JEDNOG VEKA: Srbija je imala najviše STOGODIŠNJAKA na svetu, a evo šta su tada pisali o nama!
Da li smo pre jednog veka držali svetski rekord u dugovečnosti? Srbija je 1915. smatrana zemljom stogodišnjaka.Ako je verovati tadašnjim američkim novinama, u Srbiji je pre jednog veka živelo 575 stanovnika starijih od 100 godina – tri i po puta više nego danas.
Postupak:
Količinu višanja koju želite da zamrznete najpre operite, očistite od peteljki i koštica i poređajte na poslužavnike ili plehove. Stavite tako raspoređenje višnje na 2 h u zamrzivač. Zatim izvadite, prebacite u kese - vodite računa da dobro istisnete vazduh iz kese - i zavežite. Vratite i složite u zamrzivač. Možete ih zamrzavati i u plastičnim flašama ili činijama.
Zamrznute višnje mogu da se čuvaju u zamrzivaču oko 12 meseci. Kada rešite da ih koristite, dobro je da razmrzavanje bude na sobnoj temperaturi.
Što više voća ostavimo za zimu to bolje, ako volite borovnice, ovako njih možete zamrznuti.

Milovan je bio Titova desna ruka, svuda sa njim putovao i jela mu pripremao: A onda ispričao kako je prošao kad je video ono što ne treba
Priča o Milovanu Mići Stojanoviću, život pod nadzorom, putovanja sa svetskim liderima, tajne dvora i kulinarske anegdote koje je zabeležio u knjizi

Evo kako je zaista umro Boško Buha: Nije hteo da ostavi čuvenu doktorku koju su trudnu držali u kavezu, u 17-oj jezivo skončao
27. septembra pre 82 godine poginuo je Boško Buha – dečak, partizan, borac protiv fašizma.

Vile sa Radana: Da li još uvek čuvaju blago i igraju vilinska kola?
Na jugu Srbije, između Lebana i Bojnika, Kuršumlije i Prokuplja, prostire se planina Radan – krajolik ispresecan gustim šumama, bistrim izvorima i tihim selima. Ali Radan nije poznat samo po prirodnim lepotama i čuvenoj Đavoljoj varoši, ovo je i planina obavijena legendama, naročito o vilama, koje narod i danas pominje s poštovanjem.

Kako nastaje dobra rakija – Od šljive do kazana, od kazana do čašice
U Srbiji se od davnina kaže da je rakija više od pića – ona je deo doma, običaja i tradicije. Od šljive u Šumadiji, kajsije u Vojvodini, pa sve do dunje i viljamovke u južnim krajevima, pečenje rakije predstavlja poseban događaj u životu porodice i sela. Nije se radilo samo o pripremi zimnice, već o ritualu u kojem se okupljala rodbina, komšije i prijatelji, dok je miris voća i dima iz kazana obavijao avlije.

"Gde sam ja ovo došla?!" Laja se udala za Srbina, pa se šokirala našim običajima! Jedan detalj joj posebno bode oči
Špankinja Laja Blaskez sa suprugom živi u Smederevskoj Palanci, odlično vlada srpskim jezikom i nedavno se udala u Hramu Svetog Save.
Komentari(0)