ONA JE MAGNET ZA SREĆU Ovu biljku morate da imate u kući, donosi napredak i blagostanje

Lepote Srbije

21:00

Zanimljivosti 0

Smatra se da je aura ove biljke dragocena i posebna i da zrači neverovatnom energijom.

ONA JE MAGNET ZA SREĆU Ovu biljku morate da imate u kući, donosi napredak i blagostanje
Pexels

 

Biljke u prostor donose posebnu energiju, što zna svako ko ih neguje, ali neke se izdvajaju i po svojim feng šui svojstvima. Jedna od njih je klivija – sobna biljka sa mesnatim i velikim zelenim listovima i čarobnim cvetom, najčešće narandžaste boje.

Cveta jednom godišnje, najčešće u proleće, a njen cvet je u obliku trubice, biljci daje posebnu egzotičnu lepotu. Kada procveta, to simbolično znači da u vašu kuću uskoro stižu dobre vesti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Međutim, da bi klivija uopšte procvetala, potrebna je adekvatna nega. Prija joj severna strana u kući, a nikako je ne treba izlagati jakim sunčevim zracima. Prija joj sobna temperatura, a ne treba je zimi držati na temperaturi nižoj od 10 stepeni.

Biljka se zaliva o potrebni, uopšte nije zahtevna. Zimi se zaliva na oko 20 dana, dok tokom leta i proleća treba zalivati češće. Prihranjuje se tečnim đubrivom od marta do septembra, kao i u februaru kada se formiraju cvetni pupoljci. Mlade klivije se presađuju svake godine na proleće kad stane cvetanje u veću saksiju. Klivija se može razmnožavati deljenjem velikih biljaka, odnosno, odvajanjem mladica nakon cvetanja, a može se razmnožiti i semenom.

 

 

Klivija zauzima svoje mesto u istočnoj filozofiji feng šuija. Smatra se da je njena aura dragocena i posebna i da zrači neverovatnom energijom. Postoje određena feng šui pravila za ovu srećnu biljku.

Kliviju ne treba stavljati u spavaću sobu, jaka energija cveta može uticati na snove i uzrokovati nesanicu.

Biljka jeste idealna opcija za uređenje dnevnog boravka i kancelarije. U ovim prostorijama imaće blagotvoran uticaj na okolinu i eliminisati negativnosti. A ako stavite nekoliko novčića u njenu saksiju, to može privući prosperitet u kuću i poboljšati porodično blagostanje, piše Sensa.

Ako je cvet prestao da cveta ili se iznenada osušio, prema feng šuiju, to može ukazivati na troškove, negativne promene i gubitke.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading