PIJE RASOL, PEČE GIBANICU I KISELI KUPUS Lepotica iz plemena Zulu zbog ljubavi došla u Srbiju i postala pravi hit: Imam najbolju svekrvu na svetu

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Kad je pitaju šta joj se najviše dopada u Srbiji, ushićeno kaže sve.

Naledi Repaja
Printscreen/TikTok

 

Naledi Repaja, tridesetpetogodišnja lepotica iz plemena Zulu, preko noći je postala jedna od najpopularnijih srpskih snajki. Njeni snimci na Tiktoku kako kiseli kupus, pije rasol, peče gibanicu i proju beleže enormne posete, a izjava da svekrvu obožava, jer ju je svemu naučila, kandidovala je i za najbolju snahu.

- U Srbiju sam prvi put došla zbog Bojana. Upoznali smo se na kruzeru, pre deset godina. Radila sam kao fizioterapeut, on je stilista. Nismo se zaljubili na prvi pogled, ali smo dosta vremena provodili zajedno, prijali smo jedno drugom. Meni su dopao njegov karakter, a njemu, kako je rekao, to što sam bila drugačija - ispričala je za Alo! Naledi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U međuvremenu su počeli da se zabavljaju, a kad je Bojan odlučio da napusti posao na kruzeru i da se vrati kući, Naledi je najavila jednomesečnu posetu njegovoj domovini. Danas bračni par Repaja živi u Beogradu, ima četvorogodišnjeg sina Nou i trogodišnju ćerku Neu.

- Došla sam na mesec dana, a ostala za stalno. Venčali smo se dva puta, prvi put građanski 2015. potom i u crkvi 2019. godine. Oduševio mi taj čin venčanja u Hramu presvete Bogorodice, crkvi Ružici na Kalemegdanu, posebno me obradovao dolazak mojih najbližih iz Afrike - istakla je Naledi koja se u istoj svetinji i krstila.

 

 

Kad je pitaju šta joj se najviše dopada u Srbiji, ushićeno kaže sve.

- Posebno vaša osobina da ne date na sebe. Srbi su iskren i hrabar narod. Obišla sam mnoga mesta, od Subotice, preko Rume i Jagodine, do Kopaonika, Zlatibora. U stvari, jedino nisam stigla da posetim Niš. I nikada se nije desilo da doživim neku neprijatnost. Naprotiv, svuda su me dočekali raširenih ruku. Obožavam tu srpsku, tradicionalnu gostoljubivost - navela je Naledi, koja obožava srpsku hranu, kolo, običaje.

- Uvek mogu da jedem sarmu, proju, gibanicu. Dopadaju mi se vaši pravoslavni običaji, umem i poneko kolo da odigram.

Specijalne masaže sa bundevom iz Afrike

Naledi ima svoj salon za masaže u kome primenjuje jedinstvene i profesionalne tretmane kod, na primer, upale mišića.

- Reč je o masažama sa tikvama i bundevama koje sam donela iz svog plemena a koje potpuno relaksiraju telo, otklanjaju umor, pomažu kod upale mišića - objasnila je naša sagovornica.

Srpski jezik joj ne zadaje probleme, uspela je da ga savlada.

- I to mnogo lakše nego Bojan moj maternji, zulu jezik. Decu učim kako se kaže volim te, hvala i tako neke osnovne reči. Inače, Nea više liči na mene, a Noa na tatu.

 

 

Imam najbolju svekrvu na svetu

Naledi ne krije da je tajne pripremanja srpskih specijaliteta savladala uz veliku pomoć Bojanove mame.

- Osim što me je svemu naučila, ona me od prvog dana prihvatila kao da me zna sto godina. Čak jednom prilikom, kad me je pitala kako mi se dopada neko jelo a ja sam odgovorila da je do jaja, jer me je tako Bojan naučio, nije mi zamerila, samo je njega prekorela da je mogao da me nauči nešto pametno. Inače, znam i mnogo sočnih psovki, to su me naučili Srbi s kojima sam godinama radila na kruzeru - priznala je Naledi.

Kada je Naledi svojima saopštila da će se udati za Srbina i ostati u Srbiji da živi, baka ju je pitala da li je to ono što želi i dala joj je blagoslov.

- Potičem iz velike porodice, imam jednog brata i četiri sestre. Jedna se udala za Italijana, završila je stomatologiju, druga studira pravo, a najmlađa je poreski službenik. Brat je sportista, trenira veslanje, veoma je uspešan i u septembru će doći da se takmiči u Beogradu. Moja domovina se nalazi u Južnoj Africi, avionom putujem više od 13 sati. Bila sam kod kuće nedavno, pre toga zbog korone četiri godine nisam mogla da obiđem porodicu. Mnogo su mi nedostajali.

Pop nije hteo da ih venča

Prilikom crkvenog venčanja desila se mala neprijatnost koju sada prepričava kao anegdotu.

- Bila sam u četvrtom mesecu trudnoće i pošto uvek kasnim, a tada smo stajali pored puta da uberem suncokrete za bidermajer, zakasnili smo i na venčanje. I to ceo sat, pa je sveštenik umalo odbio da nas venča. Srećom, predomislio se i sve je na kraju ispalo dobro - ispričala je Naledi.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading