GDE JE SRBIJA BILA U DOBA DINOSAURUSA? Pojavila se zanimljiva mapa koja vas vraća u prošlost, svi su odlepili za njom, a potpuno je besplatna (FOTO)

Lepote Srbije

21:00

Zanimljivosti 0

Ona čak pokriva period od pre 750 miliona godina do danas.

dinosaurus
Shutterstock

 

Gde je bio vaš dom u vreme dinosaurusa? Neverovatna interaktivna mapa sada daje odgovor na to pitanje jer pokazuje koliko su se kontinenti na Zemlji promenili tokom miliona godina.

Ona čak pokriva period od pre 750 miliona godina do danas.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Mapa Ancient Earth Globe otkriva kako se kopno zapravo transformisalo vremenom u odnosu na okeane i ujedno podseća da su ljudi samo jedan trenutak u istoriji naše planete.

Takođe sadrži niz alata koji olakšavaju otkrivanje više o Zemlji, na primer, gde su živeli prvi gmizavci ili kada je procvetao prvi cvet.

 

 

Mapa je napravljena zahvaljujući istraživanjima sa Univerziteta Severna Arizona, a iza nje stoji bivši Google inženjer, prenosi Daily Mail.

Ovaj zanimljiv sajt vam omogućava i da idete kroz vreme, od izumiranja dinosaurusa do pojave prvih primata.

Dovoljno je da unesete željenu lokaciju na mapu, pa možete da vidite, recimo, gde su se nalazile Velika Britanija, SAD, Evropa, Afrika, Australija, Rusija, Indija, Kina u vreme dinosaurusa.

Možete da vidite i da su se u jednom trenutku naše istorije, na primer, Australija i Antarktik skoro dodirivali.

Zanimljivo je i da mapa takođe pokazuje kakva je bila Zemlja kada je veliki asteroid zbrisao dinosauruse pre 66 miliona godina.

Mapu možete isprobati klikom OVDE.

 

Komentari(0)

Loading