SPORT VIŠE KLASE Gde u Beogradu je napravljen prvi teren za golf

M. M.

12:00

Zanimljivosti 0

Šuma Košutnjak je jedno od omiljenih i najlepših prirodnih bogatstava Beograda i jedno od omiljenih mesta njegovih građana.

SPORT VIŠE KLASE Gde u Beogradu je napravljen prvi teren za golf
Printscreen

Mnogi delovi Košutnjaka su bili neprohodni do 1935. kada je napravljen 21 km puteva.[4] Prvi golf teren u Beogradu je otvoren krajem maja 1936, na Duhove, "od nemačkog ratničkog groblja prema Rakovici", u prisustvu kneza Pavla, premijera Stojadinovića i drugih visokih ličnosti. Izgrađen je i golf klub. Novi drum između Rakovice i Košutnjaka je izgrađen 1937. - do rakovičkog nadvožnjaka, odakle se račvao prema stanici u Topčideru i samom Košutnjaku. U to vreme su izgrađene i jahačke staze.

Pored ovih promena na Košutnjaku je izgrađeno još delova za sportsku rekreaciju, 1935-36. bila napravljena skijaška skakaonica od 40 metara, ali nije korišćena sve do februara 1940. kada ju je nezvanično "otvorio" Franta Dvoržak, inače plivački rekorder. Na Košutnjaku i Banovom brdu se i skijalo u to doba.

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

krompir

POSTOJI RAZLOG ZAŠTO SE KROMPIR PRODAJE U DŽAKOVIMA Stručnjaci objasnili kako pravilno čuvati krompir da ne proklija i traje mesecima

Zanimljivosti

13:00

9 decembar, 2023

Krompir svi vole, može se pripremiti na razne načine i, za razliku od većine proizvoda, može da se čuva nedeljama ili čak mesecima. Međutim, dok je krumpir prilično otporan, postoje ispravni i pogrešni načini za njegovo skladištenje. Bez obzira na vrstu krompira, sve treba čuvati prema ovim savetima i trikovima za najduži mogući rok trajanja.

Komentari(0)

Loading