UBIJA VIRUSE KAO OD ŠALE Čašica dnevno i na konju ste! (RECEPT)
Potpuno prirodno rešenje za jačanje imunog sistema

Pandemija korona virusa je i dalje u jeku, a jak imunitet je prva linija odbrane protiv ovog virusa. Telo se najbolje jača, prirodnim napicima, hranom i vitaminima iz voća i povrća. Ova kombinacija sastojaka povoljno deluje na organizam i može da ojača imuni sistem ukoliko se pije redovno.
Potrebni sastojci:
20 grama đumbira
3 limuna
2 kašike meda
Četvrtina kašičice mlevenog bibera
Čaša vode
Priprema:
Oljuštite limun, isecite na sitne kocke i stavite u blender. Dodajte i izrendani đumbir i vodu. Sve dobro izmiksajte, a nakon toga procedite kroz cediljku. U dobijenu smesu dodajte na kraju i mleveni biber i med.
Ovaj sirup čuvajte u staklenoj tegli, u frižideru i pijte svakog dana 30ml pomešano sa 30 ml vode.
Napomena: Ukoliko imate osetljiv želudac, ovaj napitak vam možda neće prijati.
Evo kako ovi sastojci deluju na organizam:
Đumbir je bogat eteričnim uljima, kalijumom, manganom, bakrom, magnezijumom i vitaminom B, a u kombinaciji s medom i limunom daje našem organizmu pravu “nutritivnu bombu”.
Limun obiluje vitaminom C, a do sada smo naučili da je on vrlo moćan u jačanju imunog sistema i celog tela.
Sastojak piperin koji se nalazi u biberu povećava apsorpciju vitamina A i C, selena, beta-karotena i drugih lekovitih materija i tako popravlja opšte zdravlje.

Milovan je bio Titova desna ruka, svuda sa njim putovao i jela mu pripremao: A onda ispričao kako je prošao kad je video ono što ne treba
Priča o Milovanu Mići Stojanoviću, život pod nadzorom, putovanja sa svetskim liderima, tajne dvora i kulinarske anegdote koje je zabeležio u knjizi

Evo kako je zaista umro Boško Buha: Nije hteo da ostavi čuvenu doktorku koju su trudnu držali u kavezu, u 17-oj jezivo skončao
27. septembra pre 82 godine poginuo je Boško Buha – dečak, partizan, borac protiv fašizma.

Vile sa Radana: Da li još uvek čuvaju blago i igraju vilinska kola?
Na jugu Srbije, između Lebana i Bojnika, Kuršumlije i Prokuplja, prostire se planina Radan – krajolik ispresecan gustim šumama, bistrim izvorima i tihim selima. Ali Radan nije poznat samo po prirodnim lepotama i čuvenoj Đavoljoj varoši, ovo je i planina obavijena legendama, naročito o vilama, koje narod i danas pominje s poštovanjem.

Kako nastaje dobra rakija – Od šljive do kazana, od kazana do čašice
U Srbiji se od davnina kaže da je rakija više od pića – ona je deo doma, običaja i tradicije. Od šljive u Šumadiji, kajsije u Vojvodini, pa sve do dunje i viljamovke u južnim krajevima, pečenje rakije predstavlja poseban događaj u životu porodice i sela. Nije se radilo samo o pripremi zimnice, već o ritualu u kojem se okupljala rodbina, komšije i prijatelji, dok je miris voća i dima iz kazana obavijao avlije.

"Gde sam ja ovo došla?!" Laja se udala za Srbina, pa se šokirala našim običajima! Jedan detalj joj posebno bode oči
Špankinja Laja Blaskez sa suprugom živi u Smederevskoj Palanci, odlično vlada srpskim jezikom i nedavno se udala u Hramu Svetog Save.
Komentari(0)