UBIJA VIRUSE KAO OD ŠALE Čašica dnevno i na konju ste! (RECEPT)

Izvor: lepotesrbije.alo

20:00

Zanimljivosti 0

Potpuno prirodno rešenje za jačanje imunog sistema

Limunada
Shutterstock/limunada

Pandemija korona virusa je i dalje u jeku, a jak imunitet je prva linija odbrane protiv ovog virusa. Telo se najbolje jača, prirodnim napicima, hranom i vitaminima iz voća i povrća. Ova kombinacija sastojaka povoljno deluje na organizam i može da ojača imuni sistem ukoliko se pije redovno.

Potrebni sastojci:

20 grama đumbira

3 limuna
2 kašike meda
Četvrtina kašičice mlevenog bibera
Čaša vode

Priprema:

Oljuštite limun, isecite na sitne kocke i stavite u blender. Dodajte i izrendani đumbir i vodu. Sve dobro izmiksajte, a nakon toga procedite kroz cediljku. U dobijenu smesu dodajte na kraju i mleveni biber i med.

Ovaj sirup čuvajte u staklenoj tegli, u frižideru i pijte svakog dana 30ml pomešano sa 30 ml vode.

Napomena: Ukoliko imate osetljiv želudac, ovaj napitak vam možda neće prijati.

Evo kako ovi sastojci deluju na organizam:

Đumbir je bogat eteričnim uljima, kalijumom, manganom, bakrom, magnezijumom i vitaminom B, a u kombinaciji s medom i limunom daje našem organizmu pravu “nutritivnu bombu”.

Limun obiluje vitaminom C, a do sada smo naučili da je on vrlo moćan u jačanju imunog sistema i celog tela.

Sastojak piperin koji se nalazi u biberu povećava apsorpciju vitamina A i C, selena, beta-karotena i drugih lekovitih materija i tako popravlja opšte zdravlje.

vila

Vile sa Radana: Da li još uvek čuvaju blago i igraju vilinska kola?

Zanimljivosti

15:00

29 septembar, 2025

Na jugu Srbije, između Lebana i Bojnika, Kuršumlije i Prokuplja, prostire se planina Radan – krajolik ispresecan gustim šumama, bistrim izvorima i tihim selima. Ali Radan nije poznat samo po prirodnim lepotama i čuvenoj Đavoljoj varoši, ovo je i planina obavijena legendama, naročito o vilama, koje narod i danas pominje s poštovanjem.

rakija

Kako nastaje dobra rakija – Od šljive do kazana, od kazana do čašice

Zanimljivosti

10:00

29 septembar, 2025

U Srbiji se od davnina kaže da je rakija više od pića – ona je deo doma, običaja i tradicije. Od šljive u Šumadiji, kajsije u Vojvodini, pa sve do dunje i viljamovke u južnim krajevima, pečenje rakije predstavlja poseban događaj u životu porodice i sela. Nije se radilo samo o pripremi zimnice, već o ritualu u kojem se okupljala rodbina, komšije i prijatelji, dok je miris voća i dima iz kazana obavijao avlije.

Komentari(0)

Loading