DOVOLJNA JE JEDNA RAKIJSKA ČAŠICA: Ovaj napitak je bomba za krvnu sliku, čisti organizam, pije se pre doručka
Moćna svojstva đumbira dobro su poznata hiljadama godina, ali mnogi nisu u mogućnosti da po ceo dan pijuckaju čaj od ovog lekovitog korena.
Njima se preporučuje da dan započnu jednom rakijskom čašicom koncentrovanog napitka od đumbira. Odličan je za imunitet i ublažava upale u telu. Malo je žestokog ukusa, ali zapravo odlično deluje čak i na mučninu i probleme s varenjem. Savetuje se redovna konzumacija jer može da reguliše i šećer u krvi.
Glavni dodatak ovog napitka je limun, takođe značajan zbog antivirusnog dejstva i brojnih antioksidanata. Med je tu da ublaži ukus i ljutinu đumibira, ali ima i antibakterijska svojstva.
Shutterstock
Jednom rečju, imaćete pravu “bombu” za jačanje imuniteta. Možete pripremiti količinu dovoljnu za nedelju dana, ali napitak držite u dobro zatvorenoj staklenoj boci, u frižideru.
Možda vas zanima:
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Možda vas zanima:
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Možda vas zanima:
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Limun iscedite, đumbir oljuštite, narendajte i procedite sok. Po želji dodajte med. Izmešajte pola rakijske čašice (oko 15 ml) soka od đumbira i isto toliko od limuna, dodajte med po želji. Popijte ujutru, na prazan stomak. Uzimajte ga najviše dvadeset dana, a onda napravite pauzu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Komentari(0)