DOVOLJNA JE JEDNA RAKIJSKA ČAŠICA: Ovaj napitak je bomba za krvnu sliku, čisti organizam, pije se pre doručka
Moćna svojstva đumbira dobro su poznata hiljadama godina, ali mnogi nisu u mogućnosti da po ceo dan pijuckaju čaj od ovog lekovitog korena.
Njima se preporučuje da dan započnu jednom rakijskom čašicom koncentrovanog napitka od đumbira. Odličan je za imunitet i ublažava upale u telu. Malo je žestokog ukusa, ali zapravo odlično deluje čak i na mučninu i probleme s varenjem. Savetuje se redovna konzumacija jer može da reguliše i šećer u krvi.
Glavni dodatak ovog napitka je limun, takođe značajan zbog antivirusnog dejstva i brojnih antioksidanata. Med je tu da ublaži ukus i ljutinu đumibira, ali ima i antibakterijska svojstva.
Shutterstock
Jednom rečju, imaćete pravu “bombu” za jačanje imuniteta. Možete pripremiti količinu dovoljnu za nedelju dana, ali napitak držite u dobro zatvorenoj staklenoj boci, u frižideru.
Možda vas zanima:
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Možda vas zanima:
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Možda vas zanima:
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Limun iscedite, đumbir oljuštite, narendajte i procedite sok. Po želji dodajte med. Izmešajte pola rakijske čašice (oko 15 ml) soka od đumbira i isto toliko od limuna, dodajte med po želji. Popijte ujutru, na prazan stomak. Uzimajte ga najviše dvadeset dana, a onda napravite pauzu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
SRPKINJE SA JUGA OVAKO PRAVE "REZANAC GIBU" Jedna cela kora i nekoliko koraka – želite li brzi ručak ili večeru?
Pogledajte kako se pravi ova majstorska kombinacija, koja će sigurno postati deo vašeg nedeljnog menija.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Komentari(0)