DOVOLJNA JE JEDNA RAKIJSKA ČAŠICA: Ovaj napitak je bomba za krvnu sliku, čisti organizam, pije se pre doručka
Moćna svojstva đumbira dobro su poznata hiljadama godina, ali mnogi nisu u mogućnosti da po ceo dan pijuckaju čaj od ovog lekovitog korena.

Njima se preporučuje da dan započnu jednom rakijskom čašicom koncentrovanog napitka od đumbira. Odličan je za imunitet i ublažava upale u telu. Malo je žestokog ukusa, ali zapravo odlično deluje čak i na mučninu i probleme s varenjem. Savetuje se redovna konzumacija jer može da reguliše i šećer u krvi.
Glavni dodatak ovog napitka je limun, takođe značajan zbog antivirusnog dejstva i brojnih antioksidanata. Med je tu da ublaži ukus i ljutinu đumibira, ali ima i antibakterijska svojstva.
Shutterstock
Jednom rečju, imaćete pravu “bombu” za jačanje imuniteta. Možete pripremiti količinu dovoljnu za nedelju dana, ali napitak držite u dobro zatvorenoj staklenoj boci, u frižideru.
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
Limun iscedite, đumbir oljuštite, narendajte i procedite sok. Po želji dodajte med. Izmešajte pola rakijske čašice (oko 15 ml) soka od đumbira i isto toliko od limuna, dodajte med po želji. Popijte ujutru, na prazan stomak. Uzimajte ga najviše dvadeset dana, a onda napravite pauzu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)