DOVOLJNA JE JEDNA RAKIJSKA ČAŠICA: Ovaj napitak je bomba za krvnu sliku, čisti organizam, pije se pre doručka
Moćna svojstva đumbira dobro su poznata hiljadama godina, ali mnogi nisu u mogućnosti da po ceo dan pijuckaju čaj od ovog lekovitog korena.

Njima se preporučuje da dan započnu jednom rakijskom čašicom koncentrovanog napitka od đumbira. Odličan je za imunitet i ublažava upale u telu. Malo je žestokog ukusa, ali zapravo odlično deluje čak i na mučninu i probleme s varenjem. Savetuje se redovna konzumacija jer može da reguliše i šećer u krvi.
Glavni dodatak ovog napitka je limun, takođe značajan zbog antivirusnog dejstva i brojnih antioksidanata. Med je tu da ublaži ukus i ljutinu đumibira, ali ima i antibakterijska svojstva.
Shutterstock
Jednom rečju, imaćete pravu “bombu” za jačanje imuniteta. Možete pripremiti količinu dovoljnu za nedelju dana, ali napitak držite u dobro zatvorenoj staklenoj boci, u frižideru.
Možda vas zanima:

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Limun iscedite, đumbir oljuštite, narendajte i procedite sok. Po želji dodajte med. Izmešajte pola rakijske čašice (oko 15 ml) soka od đumbira i isto toliko od limuna, dodajte med po želji. Popijte ujutru, na prazan stomak. Uzimajte ga najviše dvadeset dana, a onda napravite pauzu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.
Komentari(0)