Ovaj jednostavan trik razotkriva da li je piletina predugo stajala ili je zaista sveža: Znaćete na prvi pogled
Pre kupovine bacite brz pogled na ambalažu i meso

Prilikom kupovine mesa, ključno je obratiti pažnju na nekoliko faktora kako biste osigurali kvalitet, ali prodavci se često služe raznim trikovima i prevarama kako bi kupcima prodali meso koje je dugo stajalo i lošijeg je kvaliteta.
Pre kupovine bacite brz pogled na ambalažu i meso – zagrebački mesar za portal Zagreb.info upozorava da datum proizvodnje i rok upotrebe nisu isto, pa ne dozvolite da vas to zavara.
Provera datuma i oznaka na ambalaži
Možda vas zanima:

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu

Šta da uradite ako vam voda kipi tokom kuvanja? Jednostavan trik za koji vam je potreban samo jedan sastojak
Sprečite vodu da pokipi na ove načine
Možda vas zanima:

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu

Šta da uradite ako vam voda kipi tokom kuvanja? Jednostavan trik za koji vam je potreban samo jedan sastojak
Sprečite vodu da pokipi na ove načine
Možda vas zanima:

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu

Šta da uradite ako vam voda kipi tokom kuvanja? Jednostavan trik za koji vam je potreban samo jedan sastojak
Sprečite vodu da pokipi na ove načine
Datum proizvodnje pokazuje kada je kokoška zaklana, a rok upotrebe koliko dugo piletina može stajati u frižideru pre nego što postane rizična za konzumaciju. Uvek birajte pakovanja sa naznakom da je rok upotrebe što dalje u budućnosti.
Boja i izgled mesa
Sveža piletina ima bledo-roze nijansu i ujednačenu teksturu. Sivkasti ili zelenkasti tonovi, mrlje ili suva, naborana površina ukazuju na to da meso gubi svežinu i bolje ga je zaobići.
Miris koji otkriva sve
Neutralan ili skoro neprimetan miris ukazuje na svežinu. Ako primetite kiseo, amonijakast ili “riblji” miris, to znači da su se bakterije razmnožile i meso više nije bezbedno za jelo.
Tekstura i tečnost
Pri pritisku, sveža piletina brzo vraća oblik i deluje čvrsto. Lepljiva ili sluzava površina, kao i mutna ili žućkasta tečnost u pakovanju, znak su da je meso staro ili nepravilno čuvano.
Obratite pažnju na pakovanje
Naduta vakuumska ambalaža ukazuje na stvaranje gasova u mesu, dok bilo kakvo curenje ili prelom vakuma znači da je meso bilo izloženo vazduhu i kontaminirano.
Primena ovih jednostavnih koraka pomoći će vam da uvek uzmete zaista svežu piletinu i izbegnete neprijatna iznenađenja za stolom.

U ovom gradu u Srbiji napravljena je mini Jugoslavija: Svi se oslovljavaju sa "drugovi i drugarice", vreme kao da je stalo
Ljudi su na ovom mestu pokraj Subotice odlučili da sačuvaju sećanje na nekadašnje vreme.

SRBI SU GA KRILI OD TURAKA ZBOG TAJNE MOĆI: Čudesni Gospin Plašt, bilje sa Kopaonika koje ŽENE moraju da piju!
U najtamnijim vekovima srpske istorije, jedno bilje je bilo važnije od zlata, a čuvale su ga samo najstarije srpske travarice. Zbog svoje moći da leči "ženske boljke", nosilo je ime Bogorodice. Ovo su tajni recepti i rituali za biljku za koju su Turci verovali da im donosi propast!

Ako imate ovu novčanicu, možete danas da je zamenite za 10.000 evra! Na ovom mestu možete da je predate uz naknadu
Poznavaoci bi platili mnogo novca da postanu ponosni vlasnici ovog novčića od 20 centi.

Milovan je bio Titova desna ruka, svuda sa njim putovao i jela mu pripremao: A onda ispričao kako je prošao kad je video ono što ne treba
Priča o Milovanu Mići Stojanoviću, život pod nadzorom, putovanja sa svetskim liderima, tajne dvora i kulinarske anegdote koje je zabeležio u knjizi

Evo kako je zaista umro Boško Buha: Nije hteo da ostavi čuvenu doktorku koju su trudnu držali u kavezu, u 17-oj jezivo skončao
27. septembra pre 82 godine poginuo je Boško Buha – dečak, partizan, borac protiv fašizma.
Komentari(0)