Srbin pravi "sirotinjsko" jelo Amerikancima koje im masno naplaćuje: Ne pitaju koliko košta, a plaču kad ga nema
Srbin koji je pokrenuo unosan biznis u Americi, otkrio je koliko zarađuje.
Srđan je Srbin koji je pre tri i po godine došao u Ameriku i napravio biznis snova na najobičnijoj srpskoj stvari koju svaka naša domaćica očas posla pravi. Kod njega se čeka u redu i po pola sata.
"Ja sve rasprodam, oni počnu da plaču."
Srđan je u Kaliforniji napravio, čini se, američki san, zarađuje dosta, a pravi i prodaje obične palačinke za koje su potrebna samo tri sastojka - jaja, mleko i brašno.
Možda vas zanima:
Srbima u Kaliforniji dozvoljeno da pucaju za Božić, Amerikancima se to baš dopada (VIDEO)
Dvadesetak Srba sa puškama dvocevkama i sačmaricama nekoliko minuta puca u vazduh, dovoljno da zadimi centar malenog Džeksona
Rakija, sarma, narodnjaci, promaja: Saznajte za čim srpski gastarbajteri najviše čeznu
Skoro svaki Srbin ima nekog rođaka ili prijatelja u inostranstvu. Koliko god da su savremene tehnologije i komunikacije napredne, neke stvari ipak postoje samo kod kuće.
Možda vas zanima:
Srbima u Kaliforniji dozvoljeno da pucaju za Božić, Amerikancima se to baš dopada (VIDEO)
Dvadesetak Srba sa puškama dvocevkama i sačmaricama nekoliko minuta puca u vazduh, dovoljno da zadimi centar malenog Džeksona
Rakija, sarma, narodnjaci, promaja: Saznajte za čim srpski gastarbajteri najviše čeznu
Skoro svaki Srbin ima nekog rođaka ili prijatelja u inostranstvu. Koliko god da su savremene tehnologije i komunikacije napredne, neke stvari ipak postoje samo kod kuće.
Možda vas zanima:
Srbima u Kaliforniji dozvoljeno da pucaju za Božić, Amerikancima se to baš dopada (VIDEO)
Dvadesetak Srba sa puškama dvocevkama i sačmaricama nekoliko minuta puca u vazduh, dovoljno da zadimi centar malenog Džeksona
Rakija, sarma, narodnjaci, promaja: Saznajte za čim srpski gastarbajteri najviše čeznu
Skoro svaki Srbin ima nekog rođaka ili prijatelja u inostranstvu. Koliko god da su savremene tehnologije i komunikacije napredne, neke stvari ipak postoje samo kod kuće.
Kaže kako radi samo tri dana i da živi pristojno.
"Samo zavisi da li želiš da živiš skupo ili jeftino. Ako bi u restoran, pa svaki dan stejk od 50 dolara, onda je skupo ja se za 10 dolara najedem odlično i sit sam ceo dan", kaže u videu Dragana Rakonjca, koji snima priče o Srbima koji žive i rade u Americi.
Printscreen/Youtube
Radi tri dana nedeljno
"Dobar sam biznis napravio, ne mogu da se žalim", ispričao je Srđan koji je prvo radio u Nemačkoj da bi se od tamo preselio u Kaliforniju, gde je započeo svoj posao od kojeg s tri radna dana nedeljno živi dobro. Palačinke koje radi peče i puni kao većina na Balkanu, a Amerikanci su čini se oduševljeni. Njegovo radno mesto je prikolica, koju je naručio iz Kine, a isplatio ju je za samo dva meseca.
"Tri dana radim, četiri dana odmaram, pa na plažu... Ali kad radim, radim ceo dan. Rano ujutro u kupovinu pa prvo spremim smesu kod kuće, a onda od tri popodne na plac, u prikolicu... Kad uveče dođem kući raspremanje, pa pranje suđa…", kaže i dodaje da mu je nova kineska prikolica baš onakva kakvu je hteo, ima sve, i frižider i zamrzivač za sladoled.
"Ta tri dana koja radim, radim po 12 sati dnevno", priča i otkriva kako njegove palačinke Meksikanci obožavaju.
Preskupo, ali ide ko alva
"Ja kod sebe ne bih kupio palačinku, toliko je skupa, ona prosečna sa jagodom, bananom je 12 dolara, a ona najskuplja sa nutelom je 15 dolara... Ljudi mi daju po 20, još i bakšiš dodaju i kažu u redu je, a uvek sam rasprodan… Meksikanci vole da jedu i ne žale", kaže Srđan koji sad ima i pomoćnicu koja je iz Meksika.
"Sve sam papire sredio, ništa na crno ne radim, plaćam porez uredno, kao i radnicu", ispričao je Srbin pa otkrio i koliko zarađuje.
Za 5 sati rada zaradi 1.000 dolara
Pojasnio je da kad je stvarno dobro veče, proda 80-90 palačinki , a to je za nekih pet sati rada 1.000-1.100 dolara. Kad je došao u Ameriku dvoumio se pak između roštilja i palačinki, ali se odlučio za palačinke jer su ih njegova deca obožavala a i manje je troškova.
"Prvo ne moram ni porez da plaćam za to jer nije jelo nego samo desert, nije prljav i mastan posao, ne treba mi ni vatrogasna dozvola jer nema vatre...", naveo je on.
(Mondo)
Bubašvabe beže kao lude od ovoga: Samo ga stavite u kuhinju i ima da beže odmah
Bubašvabe – kako da konačno izađete na kraj sa ovom dosadnom napasti.
Jedan uređaj u kući svi bacamo, a on sadrži u sebi ČISTO ZLATO: Parice mogu da vam kaplju, ako znate za ovu stvar
Uprkos tome, čak 80% elektronskih otpada nikada ne stigne do strukturisanog reciklažnog sistema
Jedan zaboravljeni napitak čisti creva kao rukom i vraća energiju: Pijte ga svaki dan, bolji je i od probiotika
Napitak koji je (pre)dugo bio zanemaren
PUCNJI U KOŠUTNJAKU ZAUSTAVILI SU SRBIJU Knez Mihailo ubijen tokom šetnje, a njegovo telo je BRUTALNO ISKASAPLJENO
Knez Mihailo Obrenović jedan je od najznačajnijih srpskih vladara. Na prestolu Kneževine Srbije sedeo je u dva navrata - od 1839. do 1842. i od 1860. do 1868. Prvi put nakon smrti svog brata Milana, a drugi put nakon smrti svog oca Miloša.
DA LI JE OVO NAJSMEŠNIJA SCENA U ISTORIJI SLAGALICE? Srbija i dan danas PLAČE, SPREMITE SE (VIDEO)
Podsetimo se jedne od možda najsmešnijih situcija u istoriji ovog kviza
Komentari(0)