Srbin pravi "sirotinjsko" jelo Amerikancima koje im masno naplaćuje: Ne pitaju koliko košta, a plaču kad ga nema
Srbin koji je pokrenuo unosan biznis u Americi, otkrio je koliko zarađuje.

Srđan je Srbin koji je pre tri i po godine došao u Ameriku i napravio biznis snova na najobičnijoj srpskoj stvari koju svaka naša domaćica očas posla pravi. Kod njega se čeka u redu i po pola sata.
"Ja sve rasprodam, oni počnu da plaču."
Srđan je u Kaliforniji napravio, čini se, američki san, zarađuje dosta, a pravi i prodaje obične palačinke za koje su potrebna samo tri sastojka - jaja, mleko i brašno.
Možda vas zanima:

Srbima u Kaliforniji dozvoljeno da pucaju za Božić, Amerikancima se to baš dopada (VIDEO)
Dvadesetak Srba sa puškama dvocevkama i sačmaricama nekoliko minuta puca u vazduh, dovoljno da zadimi centar malenog Džeksona
Rakija, sarma, narodnjaci, promaja: Saznajte za čim srpski gastarbajteri najviše čeznu
Skoro svaki Srbin ima nekog rođaka ili prijatelja u inostranstvu. Koliko god da su savremene tehnologije i komunikacije napredne, neke stvari ipak postoje samo kod kuće.
Možda vas zanima:

Srbima u Kaliforniji dozvoljeno da pucaju za Božić, Amerikancima se to baš dopada (VIDEO)
Dvadesetak Srba sa puškama dvocevkama i sačmaricama nekoliko minuta puca u vazduh, dovoljno da zadimi centar malenog Džeksona
Rakija, sarma, narodnjaci, promaja: Saznajte za čim srpski gastarbajteri najviše čeznu
Skoro svaki Srbin ima nekog rođaka ili prijatelja u inostranstvu. Koliko god da su savremene tehnologije i komunikacije napredne, neke stvari ipak postoje samo kod kuće.
Možda vas zanima:

Srbima u Kaliforniji dozvoljeno da pucaju za Božić, Amerikancima se to baš dopada (VIDEO)
Dvadesetak Srba sa puškama dvocevkama i sačmaricama nekoliko minuta puca u vazduh, dovoljno da zadimi centar malenog Džeksona
Rakija, sarma, narodnjaci, promaja: Saznajte za čim srpski gastarbajteri najviše čeznu
Skoro svaki Srbin ima nekog rođaka ili prijatelja u inostranstvu. Koliko god da su savremene tehnologije i komunikacije napredne, neke stvari ipak postoje samo kod kuće.
Kaže kako radi samo tri dana i da živi pristojno.
"Samo zavisi da li želiš da živiš skupo ili jeftino. Ako bi u restoran, pa svaki dan stejk od 50 dolara, onda je skupo ja se za 10 dolara najedem odlično i sit sam ceo dan", kaže u videu Dragana Rakonjca, koji snima priče o Srbima koji žive i rade u Americi.
Printscreen/Youtube
Radi tri dana nedeljno
"Dobar sam biznis napravio, ne mogu da se žalim", ispričao je Srđan koji je prvo radio u Nemačkoj da bi se od tamo preselio u Kaliforniju, gde je započeo svoj posao od kojeg s tri radna dana nedeljno živi dobro. Palačinke koje radi peče i puni kao većina na Balkanu, a Amerikanci su čini se oduševljeni. Njegovo radno mesto je prikolica, koju je naručio iz Kine, a isplatio ju je za samo dva meseca.
"Tri dana radim, četiri dana odmaram, pa na plažu... Ali kad radim, radim ceo dan. Rano ujutro u kupovinu pa prvo spremim smesu kod kuće, a onda od tri popodne na plac, u prikolicu... Kad uveče dođem kući raspremanje, pa pranje suđa…", kaže i dodaje da mu je nova kineska prikolica baš onakva kakvu je hteo, ima sve, i frižider i zamrzivač za sladoled.
"Ta tri dana koja radim, radim po 12 sati dnevno", priča i otkriva kako njegove palačinke Meksikanci obožavaju.
Preskupo, ali ide ko alva
"Ja kod sebe ne bih kupio palačinku, toliko je skupa, ona prosečna sa jagodom, bananom je 12 dolara, a ona najskuplja sa nutelom je 15 dolara... Ljudi mi daju po 20, još i bakšiš dodaju i kažu u redu je, a uvek sam rasprodan… Meksikanci vole da jedu i ne žale", kaže Srđan koji sad ima i pomoćnicu koja je iz Meksika.
"Sve sam papire sredio, ništa na crno ne radim, plaćam porez uredno, kao i radnicu", ispričao je Srbin pa otkrio i koliko zarađuje.
Za 5 sati rada zaradi 1.000 dolara
Pojasnio je da kad je stvarno dobro veče, proda 80-90 palačinki , a to je za nekih pet sati rada 1.000-1.100 dolara. Kad je došao u Ameriku dvoumio se pak između roštilja i palačinki, ali se odlučio za palačinke jer su ih njegova deca obožavala a i manje je troškova.
"Prvo ne moram ni porez da plaćam za to jer nije jelo nego samo desert, nije prljav i mastan posao, ne treba mi ni vatrogasna dozvola jer nema vatre...", naveo je on.
(Mondo)


Najpoznatiji srpski gorštak podelio potresnu sliku: Luki tuga u očima, a na njoj je ON - "neko s neba gleda sve"
Imao je samo 7 godina kada mu je preminuo otac

ČUDO IZ BAČKE: Zašto je ulje od konoplje bilo osnova ishrane u Vojvodini i kako se koristi za kožu i disajne puteve
Konoplja je u Vojvodini vekovima bila "zlatna" industrijska kultura, a ulje dobijeno iz njenih semenki smatralo se pravim eliksirom zdravlja. Otkrivamo kako je ulje od konoplje bilo osnova posne i zdrave ishrane u Bačkoj, zašto su ga bake koristile kao lek za kožna oboljenja i zašto je danas ponovo na vrhu liste prirodnih lekova.

Kako prepoznati krompir pun otrova? Obratite pažnju na ovaj detalj, može vam spasiti život
Krompir je osnovna namirnica mnogih jela širom sveta

Niko ne može takvoj da odoli: Žena koja ima ovu osobinu, privlači muškarce kao magnet!
Neke muškarce privlači fizički izgled žene, dok drugi više obraćaju pažnju na njene osobine. Čemu ne mogu da odole?
Komentari(0)