NOĆENJE I ZA MANJE OD 20 EVRA, A DORUČAK 28: Ova banja je na samo par sati od Beograda i za svakog ima po nešto

Lepote Srbije

18:00

Turizam 0

Banja Vrdnik nalazi se na samo 70 kilometara od Beograda, a jedno je od najpoznatijih lečilišta u Srbiji. U njoj možete da nađete smeštaj i odmarate za manje od 20 evra.

vrdnik
Shutterstock

Smeštena je u Sremskom okrugu u opštini Irig, na južnoj strani Fruške gore, a ono što ovu banju čini posebnom je čist vazduh zbog kojeg je smeštena i u red vazdušnih banja.

Za ovo mesto posebno su značajne termomineralne vode, kao i izvor kisele vode. Izvor kisele vode otkriven je još 1953. godine, a nalazi se u dolini vrdničkog potoka. Drugi izvor termalne vode klasifikuje se kao natrijum-magnezijum-hidrokarbonatno-sulfidna homeoterma. Posebno je značajna kod lečenja reumatizma.

Zdravstveni turizam u ovom mestu počeo je da se razvija neposredno posle otkrića vode. Banja Vrdnik okružena je blagim potočnim dolinama. Pruža velike mogućnosti za izlečenje, ali i za odmor. Banja poseduje saune, otvorene i zatvorene bazene.

Cena smeštaja i hrane u banji Vrdnik

Banja Vrdnik se nalazi na sat vremena vožnje od Beograda i izuzetno je popularno mesto za odmor. Kada je reč o cenama hrane, raznoliko je. Podsetimo, jedna Katarina, na primer, doručak u Vrdniku platila je 3.200 dinara, a nije uračunat u aranžman!

Naime, mladi bračni par iz Beograda odlučio je da dan posle dočeka Nove godine provede u banji Vrdnik, odnosno u popularnom banjskom kompleksu. Podelili su utiske o cenama, koje, kako kažu, nisu nimalo naivne i da za više dana odmora u sezoni treba ozbiljna suma novca.

- Mi smo uzeli samo doručak, a on se plaća posebno i košta 1.600 dinara po osobi, dakle izdvojili smo 3.200 ukupno. U pitanju švedski sto koji je zaista pun hrane, slanih i slatkih stvari, sokova, stvarno je prebogato - dodala je ona.

(Blic)

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading