NOĆENJE I ZA MANJE OD 20 EVRA, A DORUČAK 28: Ova banja je na samo par sati od Beograda i za svakog ima po nešto

Lepote Srbije

18:00

Turizam 0

Banja Vrdnik nalazi se na samo 70 kilometara od Beograda, a jedno je od najpoznatijih lečilišta u Srbiji. U njoj možete da nađete smeštaj i odmarate za manje od 20 evra.

vrdnik
Shutterstock

Smeštena je u Sremskom okrugu u opštini Irig, na južnoj strani Fruške gore, a ono što ovu banju čini posebnom je čist vazduh zbog kojeg je smeštena i u red vazdušnih banja.

Za ovo mesto posebno su značajne termomineralne vode, kao i izvor kisele vode. Izvor kisele vode otkriven je još 1953. godine, a nalazi se u dolini vrdničkog potoka. Drugi izvor termalne vode klasifikuje se kao natrijum-magnezijum-hidrokarbonatno-sulfidna homeoterma. Posebno je značajna kod lečenja reumatizma.

Zdravstveni turizam u ovom mestu počeo je da se razvija neposredno posle otkrića vode. Banja Vrdnik okružena je blagim potočnim dolinama. Pruža velike mogućnosti za izlečenje, ali i za odmor. Banja poseduje saune, otvorene i zatvorene bazene.

Cena smeštaja i hrane u banji Vrdnik

Banja Vrdnik se nalazi na sat vremena vožnje od Beograda i izuzetno je popularno mesto za odmor. Kada je reč o cenama hrane, raznoliko je. Podsetimo, jedna Katarina, na primer, doručak u Vrdniku platila je 3.200 dinara, a nije uračunat u aranžman!

Naime, mladi bračni par iz Beograda odlučio je da dan posle dočeka Nove godine provede u banji Vrdnik, odnosno u popularnom banjskom kompleksu. Podelili su utiske o cenama, koje, kako kažu, nisu nimalo naivne i da za više dana odmora u sezoni treba ozbiljna suma novca.

- Mi smo uzeli samo doručak, a on se plaća posebno i košta 1.600 dinara po osobi, dakle izdvojili smo 3.200 ukupno. U pitanju švedski sto koji je zaista pun hrane, slanih i slatkih stvari, sokova, stvarno je prebogato - dodala je ona.

(Blic)

Tagovi:

Komentari(0)

Loading