Planinski raj u blizini Beograda: Skijanje za 2.000 dinara

Lepote Srbije

17:00

Turizam 0

Planinsko-turističko mesto Divčibare, poznato po netaknutoj prirodi i planinskom vazduhu, predstavlja pravu oazu mira, na samo dva sata vožnje od Beograda.

Planinski raj u blizini Beograda: Skijanje za 2.000 dinara
Printscreen/Instagram/8arisrece

Ovaj planinski biser Srbije iz godine u godinu postaje sve popularnija destinacija među ljubiteljima prirode, zimskih sportova i onih koji žele da pobegnu od gradske vreve.

Na nadmorskoj visini od oko 1000 metara, Divčibare nude turistima prelepe pejzaže, šume bogate raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom, kao i čist planinski vazduh.

Ovo mesto je idealno za sve ljubitelje planinarenja, šetnji kroz netaknutu prirodu i opuštanja daleko od gradske gužve. Jedna od glavnih atrakcija na Divčibarama je Crni vrh, najviši vrh u ovom planinskom regionu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sa vrha se pruža fascinantan pogled na okolne planine i doline, što ga čini omiljenim mestom za gledanje zalaska sunca ili jednostavno za uživanje u tišini planinskih prostranstava.

Pored prirodnih lepota, Divčibare nude i bogatstvo kulturnih i istorijskih spomenika.

Manastir Ćelije, smešten nedaleko od Divčibara, predstavlja duhovni centar ovog kraja i mesto koje privlači brojne posetioce svojom mirnom duhovnom atmosferom i vrednim relikvijama.

Tokom zimskih meseci, Divčibare postaju i destinacija za ljubitelje skijanja. Skijaška staza koja se nalazi u neposrednoj blizini centra privlači kako početnike, tako i iskusne skijaše.

Skijanje na Divčibarama

Kada je reč o skijanju, ovaj centar nudi staze dužine od 300 do 800 m, a vrlo je primamljiv i za one koji vole druge zimske aktivnosti, pored skijanja, kao što su sankanje ili samo grudvanje i igranje u snegu.

Sezonska karta za decu u ovom ski-centru je 35.000 dinara, dok je za odrasle 43.000, a dostupna je i sezonska ski-karta za seniore, ljude starije od 60 godina, i cena je 38.000.

U ponudi su i višednevne ski-ulaznice, a na primer cena za sedam dana je 7.700 za decu i 9.600 za odrasle.

Pojedinačna vožnja iznosi 450 dinara.

Restorani i cene na Divčibarama

Uz brojne planinske staze, restorane sa domaćom hranom i gostoljubivo lokalno stanovništvo, Divčibare pružaju savršenu kombinaciju za beg od svakodnevnog stresa.

Divčibarski restorani jedan su od sastavnih delova celokupne ponude divčibarskog turizma.

Na meniju najboljih restorana na Divčibarama nalaze se najukusniji specijaliteti ovog dela Srbije, i jedan su od dodatnih razloga da svoj odmor provedete baš u ovim planinskom odmaralištu.

Tradicionalna gastronomska ponuda Maljena, Divčibara i uopšte čitavog ovog područja nimalo ne zaostaje za specijalitetima iz drugih delova zemlje.

Na Divčibarama se mogu probati najukusniji sirevi, kajmak, suvo meso i jagnjeće pečenje, što su samo neki od specijaliteta ovog kraja.

Kapučino na Divčibarama je od 240 do 280 dinara, čaj od 200 do 250 dinara, koka-kola od 250 do 270 dinara, cena točenog piva se kreće od 270 do 350 dinara, dok se cene glavnog jela znatno razlikuju od restorana do restorana, ali prosečna cena glavnog jela po osobi kreće se od 1200 do 2500 dinara.

Ovo mesto postaje sve traženije ne samo među turistima, već i među onima koji razmišljaju o investiciji u vikendicu ili kuću na planini.

Zahvaljujući svojoj raznovrsnoj ponudi i prirodnom bogatstvu, Divčibare ostaju jedna od najlepših destinacija u Srbiji, koja privlači sve one koji žele da se osveže u zagrljaju planinskog vazduha i uživaju u jedinstvenoj harmoniji prirode i tradicije.

Kako stići do Divčibara?

Do Divčibara se može doći iz više pravaca, dobro je povezano sa svim većim mestima i gradovima Srbije. Do ove popularne turističke destinacije možete doći iz tri pravca: iz Mionice; iz Kaone i iz Požege. Koju god rutu da izaberete, vodiće vas bezbedno do željene lokacije.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading