Ovo je srpski čarobni prsten, tura duga 130 kilometara: Jedan od najlepših kanjona na Balkanu (FOTO)

Lepote Srbije

17:00

Turizam 0

Veličanstvena i jedna od najlepših reka u Evropi, Tara, samo je još jedan primer kako priroda zaista pravi neverovatna čuda i nestvarnu lepotu. Kanjon Drine jedan je od najlepših na Balkanu, a vožnja brodom na toj destinaciji naziva se još i Čarobnim turističkim prstenom. Tokom vaskršnjih praznika organizovane je krstarenje po najlepšim delovima ovog kanjona.

zmajevac
Foto: Rina

"Jedan od najatraktivnijih programa Čarobni turistički prsten zakazan je za 15. april. Tura je duga 130 kilometara i obuhvata objedinjenu plovidbu brodom kanjonom Drine, od Perućca do Višegrada, vožnja Šarganskom osmicom i poseta Višegradu, Andrićgradu, Mokroj gori, Drvengradu i manastiru Dobrun i sigurno je jedinstven turistički sadržaj u Srbiji. Cena programa iznosi 4800 dinara po osobi", rekao je Siniša Spasojević iz Turističke organizacije Tara Drina.

Takođe vrlo privlačan program koji će biti realizovan istog dana je Tara safari, za koji su polazne tačke hotel „Omorika“ i hotel „Cepter“, sledi obilazak Drvengrada i nakon toga ukrcavanje na vojne kamione i polazak na safari.

"Foto-pauza na vidikovcu Zmajevac sa koga se pruža nestvaran pogled na jezero Zaovine, a potom obilazak najatraktivnijeg vidikovca Banjske stene i vidikovca Osluša. Raspon cena je od 4.450 do 5.250 dinara i zavisi od broja prijavljenih", dodao je Spasojević.

Tara klasik program koji obuhvata obilazak jezera Zaovine, Mitrovac, foto-pauzu na novom vidikovcu Zelenika, sa koga se pruža jedinstven pogled na jezero Perućac i reku Drinu zatim obilazak reke Vrelo, poznatije kao reka Godina, zakazan je za 14. april.

U sklopu programa uključen je i obilazak kućice na steni, najpoznatijeg simbola Bajine Bašte, poseta destileriji sa degustacijom rakija iz ovog kraja kao i obilazak srednjovekovnog manastira Rača, centra čuvene prepisivačke škole i najvažnijeg kulturno-istorijskog spomenika u prestonici ćirilice.

Cena ovog programa zavisi od broja prijavljenih i varira od 2.600 do 3.400 dinara. Standardno krstarenje brodom od Perućca do Višegrada, na plovidbi dugačkoj 52 km zakazano je za 16. april po ceni od 3000 dinara po osobi.

"Privatni smeštaj na destinaciji Tara, Drina, Bajina Bašta je u velikoj meri već popunjen za vaskršnje praznike pa je neophodno što pre izvršiti rezervaciju ukoliko želite da dane najvećeg hrišćanskog praznika provedete u srcu Podrinja. Cena varira od 45 evra, koliko iznosi dnevni najam apartmana, do 100–120 evra za najam luksuznijeg smeštaja", zaključuje Spasojević.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading