ISKORISTITE SJAJNU PRILIKU Organizuju se besplatne ture na Velikom ratnom ostrvu, evo i kada

Lepote Srbije

18:00

Turizam 0

Gradska opština Zemun najavila je organizovanje besplatnih pešačkih tura na Velikom ratnom ostrvu u Beogradu svake subote u julu i avgustu.

ISKORISTITE SJAJNU PRILIKU Organizuju se besplatne ture na Velikom ratnom ostrvu, evo i kada
Shutterstock

 

Kako je navedeno u saopštenju te opštine, građani će subotom od 9 do 12 časova biti u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo kao netaknuti biser prirode.

U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, u toku besplatne pešačke eko-šetnje posetioci će moći da upoznaju istorijat ostrva, režime zaštite, raznovrstan biljni i životinjski svet ostrva, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, posebna pažnja biće posvećena autohtonim i ugroženim vrstama, ali i opasnostima koje prete od zagađenja životne sredine, unošenja invazivnih vrsta, preteranog korišćenja i urbanizacije. Organizatori pešačke ture podsećaju građane da je mesto okupljanja na izlasku sa pontonskog mosta na plaži ''Lido'', od 8.30 do 9 časova.

Potrebno je poneti flašicu vode, šešir ili kačket i imati adekvatnu obuću i odeću za boravak u prirodi. Učesnici eko-tura svoj boravak na ostrvu mogu nastaviti na plaži Lido, gde je obezbeđeno sve što je neophodno za udoban boravak na obali Dunava, navodi se u saopštenju.

Organizatori apeluju na učesnike eko-tura da ne napuštaju grupu i prate instrukcije vodiča, kako bi se izbegli eventualni susreti sa divljim svinjama.

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading