GDE ZA PRVI MAJ? Ova tri mesta u Srbiju su idealna za porodični prolećni odmor

Lepote Srbije

17:00

Turizam 0

Proleće, vikend, Prvi maj... Kad god odlučili da bolje upoznate našu zemlju, ova mesta će čekati da ponude ono najbolje iz Srbije: Netaknutu prirodu.

GDE ZA PRVI MAJ? Ova tri mesta u Srbiju su idealna za porodični prolećni odmor
vikipedija/Palićka banja

 

Bliži se Prvi maj, a mnogi će proleće i slobodno vreme iskoristiti za boravak u prirodi. Ovo su mesta u Srbiji koja će ponuditi ono najlepše što naša zemlja ima - netaknutu prirodu.

Ukoliko planirate da praznike provedete u Srbiji evo predloga mesta koja možete obići.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Proleće, vikend, Prvi maj... Kad god odlučili da bolje upoznate našu zemlju, ova mesta će čekati da ponude ono najbolje iz Srbije: Netaknutu prirodu.

Kosmaj

GDE ZA PRVI MAJ? Ova tri mesta u Srbiju su idealna za porodični prolećni odmor Shutterstock
 

Kosmaj je oličenje neopisive lepote i predstavlja oazu mira, idealnu za vikend putovanje.

Kosmaj obiluje raznovrsnom vegetacijom, a verovatno najvrednije što nudi jeste mir i uživanje u netaknutoj prirodi s obzirom da u okolini nema mnogo ugostiteljskih objekata.

Zaštitni simbol Kosmaj je Spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu, koji je delo Bogdana Bogdanovića.

Na putu do Kosmaja obavezno svratite i do Manastira Tresije, koji je poznat po lekovitoj vodi.

Zaovinsko jezero

GDE ZA PRVI MAJ? Ova tri mesta u Srbiju su idealna za porodični prolećni odmor Rina
 

Nalazi se kod mesta Zaovine, na planini Tari, u granicama Nacionalnog parka Tara, u zapadnoj Srbiji.

Veštačko je, ima dubinu od 110 m i napaja se vodom preko pritoka Konjske reke i Belog Rzava.

Zaštićeni Park prirode Palić

GDE ZA PRVI MAJ? Ova tri mesta u Srbiju su idealna za porodični prolećni odmor Printscreen
 

Palićko jezero se nalazi na krajnjem severu Srbije na samo 8 kilometara od Subotice. Nastalo je prirodnim putem, a obuhvata površinu od 4,6 kvadratnih kilometara.

Obala jezera je duga oko 17 kilometara i celom svojom dužinom je uređena, pa možete da uživate u šetnji, u obilasku prirodnog rezervata. Obala je veoma privlačna i zbog svojih peščanih sprudova i staza za bicikliste.

Sam centar pruža i mogućnosti za lečenje i oporavak, s obzirom na to da je jezersko blato bogato važnim mineralima sa lekovitim svojstvima, a izvori mineralne vode imaju temperaturu od 25 stepeni.

Oplenac

U srcu Šumadije pronaći ćete Oplenac, brdo smešteno nedaleko od Topole, a na kome se nalazi Mauzolej dinastije Karađorđevića.

Knez Aleksandar Karađorđević je ovde podigao prve vinograde, a kralj Petar I Karađorđević je počeo zidanje crkve mauzoleja i celog istorijsko-memorijalnog kompleksa koji je potom postao glavna Zadužbina Karađorđevića na Oplencu.

Ovaj lokalitet karakterističan je po lepoti listopadno-četinarskih šuma i preporučuje se za sve kojima je potreban pravi odmor, daleko od buke, vreve, u pravoj prirodnoj atmosferi.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Eko kamp u Užicu

ATRAKCIJA POD OTVORENIM NEBOM Prvi eko kamp na teritoriji ovog grada sa pogledom na hiljade zvezda, sve što vam treba je šator (FOTO)

Turizam

18:00

23 jul, 2024

Užice - U neposrednoj blizini Šarganske osmice u Mokroj Gori otvoren je prvi eko kamp na teritoriji grada Užica.”Lokomotiva”, kako je izletište nazvano, nastala je kroz projekat prekogranične saradnje Srbija- BiH , koji finansira Evropska unija i u okviru kog će kampovi biti postavljeni na ukupno devet lokacija u Zlatiborskom okrugu.

Komentari(0)

Loading