MORATE DOŽIVETI OVU LEPOTU Planina u Srbiji koja očarava netaknutom prirodom (FOTO)

Lepote Srbije

17:00

Turizam 0

Zaljubljenici u duge šetnje neće pogrešiti ukoliko se zapute u ovaj deo istočne Srbije, željni da “napune baterije” u prirodi.

MORATE DOŽIVETI OVU LEPOTU Planina u Srbiji koja očarava netaknutom prirodom (FOTO)
Shutterstock

 

Između sliva reka Resave i Mlave, u istočnom delu Srbije prostire se Beljanica, jedna od naših najvećih krečnjačkih planina bogata vrtačama, uvalama i pećinama.

Naziv je dobila upravo zahvaljujući belim stenama koje dominiraju kraškim reljefom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Najviši planinski vrh Beljanice koji nosi isti naziv kao i planina survava se u klisuru reke Čemernice, čineći da ambijent deluje i zadivljujuće i zastrašujuće u isti mah.

Ono što posetioce posebno oduševljava su vode koje poniru i iznova se pojavljuju, menjajući lice Beljanice u skladu sa jačinom, odnosno popustljivošću tla.

MORATE DOŽIVETI OVU LEPOTU Planina u Srbiji koja očarava netaknutom prirodom (FOTO) Shutterstock
 

Zaljubljenici u duge šetnje neće pogrešiti ukoliko se zapute u ovaj deo istočne Srbije, željni da “napune baterije” u prirodi. Planinske staze posebno lepo izgledaju u jesen, pre prvih kiša i snegova, prekrivene lišćem svih nijansi koje stvara poseban ugođaj pri hodu.

Konačno, ono što će oduševiti svakog posetioca i inspirisati ga da ponovo pohodi Beljanicu su kraška vrela i vodopad Veliki Buk, kao i brojne pećine koje “lice” planine čine još interesantnijim za istraživanje.

Evo kako doći od Beograda do Beljanice:

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Eko kamp u Užicu

ATRAKCIJA POD OTVORENIM NEBOM Prvi eko kamp na teritoriji ovog grada sa pogledom na hiljade zvezda, sve što vam treba je šator (FOTO)

Turizam

18:00

23 jul, 2024

Užice - U neposrednoj blizini Šarganske osmice u Mokroj Gori otvoren je prvi eko kamp na teritoriji grada Užica.”Lokomotiva”, kako je izletište nazvano, nastala je kroz projekat prekogranične saradnje Srbija- BiH , koji finansira Evropska unija i u okviru kog će kampovi biti postavljeni na ukupno devet lokacija u Zlatiborskom okrugu.

Komentari(0)

Loading