BUDUĆI CENTAR SPORTSKOG TURIZMA NA ZLATIBORU Ovaj kompleks, postavljanjem solarnih panela, postao je energetski samoodrživ (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

18:00

Turizam 0

Turističko rekreativni kompleks Zlatibor, sa svojih 10.000 metara kvadratnih površine postavljanjem solarnih panela na krovu postao je energetski samoodrživ i mesto koje će u budućnosti biti centar sporstkog turizma na Zlatiboru.

BUDUĆI CENTAR SPORTSKOG TURIZMA NA ZLATIBORU Ovaj kompleks, postavljanjem solarnih panela, postao je energetski samoodrživ (FOTO/VIDEO)
FOTO:RINA

Ovoj značajnoj investiciji prethodila je sanacija krovne konstrukcije dvorane na koju je postavljeno 500 kilovata solarnih panela. Sada objekat, pored svoje vode, ima i svoju električnu energiju što ga čini energetski efikasnim, što dalje znači da će troškovi funkcionisanja kompletnog objekta biti smanjeni na minimum. Posetiocima nudi smeštajne, ugostiteljske, sportske i zabavne sadržaje.

„Uz podršku opštine Čajetina, značajno je unapređena ponuda ovog kompleksa. Nedavno je završena rekonstrukcija 13 smeštajnih jedinica koje se nalaze na drugom spratu objekta, što nam je bitno zbog sve većeg interesovanja sportskih ekipa koje kod nas realizuju svoje pripreme i takmičenja. Već tokom septembra Turističko rekreativni kompleks Zlatibor ugostio je nekoliko seniorskih ekipa, koje su pored smeštaja u novom ruhu imale i odlične uslove za treninge”, naglasio je direktor TRK Zlatibor Nikola Novaković.

U proteklom periodu pristupilo se obnovi postojećih i izgradnji novih sadržaja, počevši od rekonstrukcije soba na drugom spratu, preko postavljanja novih, ekonomičnijih reflektora u sportskoj dvorani, izgradnji sale sa 50 mesta za radionice i seminare, novog vešeraja, sve do postavljanja solarnih panela na krovu, tako da je ovaj objekat u pravom smislu reči postao energetski samoodrživ.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Ono što je takođe novina je da smo u sportskoj dvorani postavili nove, znatno ekonomičnije reflektore. Sa željom da zaokružimo ponudu kompleksa, nedavno smo otvorili i vešeraj koji je na raspolaganju i trećim licima, a napravljena je i jedna sala, sa mogućnošću pregrađivanja, za seminare i radionice kapaciteta do 50 mesta”, precizirao je Novaković.

Direktor Novaković je najavio da je u narednom periodu u planu izgradnja spa centra, pre svega za potrebe sportista, ali koji će moći da koriste i komercijalni gosti.

„Planirana je i adaptacija i sanacija soba na trećem spratu, što je značajno veći poduhvat od ovog što je nedavno završen. Smeštaj zadovoljava najviše standarde, pa su smeštajni kapaciteti konstantno popunjeni. Već sada postoje rezervacije za narednu, kako zimsku, tako i letnju sezonu”, istakao je direktor.

Turističko rekreativni kompleks Zlatibor će od 16. oktobra ponovo biti domaćin Regionalne ABA 2 košarkaške lige.

„U saradnji sa našim šampionskim klubom KK ’Zlatibor Gold gondola’ i ove godine ćemo biti jedini domaćini dva balon takmičenja ABA 2 lige koju su naši momci prošle godine i osvojili. Prvi balon je u oktobru, drugi u novembru, kada će Zlatibor biti ponovo domaćin najboljim ekipama iz bivše Jugoslavije i regiona. Sve pomenuto je još jedan pokazatelj da možemo da odgovorimo svim zahtevima gostiju”, zaključio je Novaković.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading