BUDUĆI CENTAR SPORTSKOG TURIZMA NA ZLATIBORU Ovaj kompleks, postavljanjem solarnih panela, postao je energetski samoodrživ (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

18:00

Turizam 0

Turističko rekreativni kompleks Zlatibor, sa svojih 10.000 metara kvadratnih površine postavljanjem solarnih panela na krovu postao je energetski samoodrživ i mesto koje će u budućnosti biti centar sporstkog turizma na Zlatiboru.

BUDUĆI CENTAR SPORTSKOG TURIZMA NA ZLATIBORU Ovaj kompleks, postavljanjem solarnih panela, postao je energetski samoodrživ (FOTO/VIDEO)
FOTO:RINA

Ovoj značajnoj investiciji prethodila je sanacija krovne konstrukcije dvorane na koju je postavljeno 500 kilovata solarnih panela. Sada objekat, pored svoje vode, ima i svoju električnu energiju što ga čini energetski efikasnim, što dalje znači da će troškovi funkcionisanja kompletnog objekta biti smanjeni na minimum. Posetiocima nudi smeštajne, ugostiteljske, sportske i zabavne sadržaje.

„Uz podršku opštine Čajetina, značajno je unapređena ponuda ovog kompleksa. Nedavno je završena rekonstrukcija 13 smeštajnih jedinica koje se nalaze na drugom spratu objekta, što nam je bitno zbog sve većeg interesovanja sportskih ekipa koje kod nas realizuju svoje pripreme i takmičenja. Već tokom septembra Turističko rekreativni kompleks Zlatibor ugostio je nekoliko seniorskih ekipa, koje su pored smeštaja u novom ruhu imale i odlične uslove za treninge”, naglasio je direktor TRK Zlatibor Nikola Novaković.

U proteklom periodu pristupilo se obnovi postojećih i izgradnji novih sadržaja, počevši od rekonstrukcije soba na drugom spratu, preko postavljanja novih, ekonomičnijih reflektora u sportskoj dvorani, izgradnji sale sa 50 mesta za radionice i seminare, novog vešeraja, sve do postavljanja solarnih panela na krovu, tako da je ovaj objekat u pravom smislu reči postao energetski samoodrživ.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Ono što je takođe novina je da smo u sportskoj dvorani postavili nove, znatno ekonomičnije reflektore. Sa željom da zaokružimo ponudu kompleksa, nedavno smo otvorili i vešeraj koji je na raspolaganju i trećim licima, a napravljena je i jedna sala, sa mogućnošću pregrađivanja, za seminare i radionice kapaciteta do 50 mesta”, precizirao je Novaković.

Direktor Novaković je najavio da je u narednom periodu u planu izgradnja spa centra, pre svega za potrebe sportista, ali koji će moći da koriste i komercijalni gosti.

„Planirana je i adaptacija i sanacija soba na trećem spratu, što je značajno veći poduhvat od ovog što je nedavno završen. Smeštaj zadovoljava najviše standarde, pa su smeštajni kapaciteti konstantno popunjeni. Već sada postoje rezervacije za narednu, kako zimsku, tako i letnju sezonu”, istakao je direktor.

Turističko rekreativni kompleks Zlatibor će od 16. oktobra ponovo biti domaćin Regionalne ABA 2 košarkaške lige.

„U saradnji sa našim šampionskim klubom KK ’Zlatibor Gold gondola’ i ove godine ćemo biti jedini domaćini dva balon takmičenja ABA 2 lige koju su naši momci prošle godine i osvojili. Prvi balon je u oktobru, drugi u novembru, kada će Zlatibor biti ponovo domaćin najboljim ekipama iz bivše Jugoslavije i regiona. Sve pomenuto je još jedan pokazatelj da možemo da odgovorimo svim zahtevima gostiju”, zaključio je Novaković.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Turizam

11:00

13 jul, 2024

Osim prirodnih lečilišta banje se izdižu u sam vrh i zbog prirode koja ih okružuje ali i rekreativnih aktivnosti koje su prilagođene svim uzrastima. Jedna banja iako još uvek nije iskoristila puni potencijal, na dobrom je putu da se uskoro izdigne na sam vrh u posećenosti, posebno po ceni smeštaja koje ne prelaze 2.000 dinara, radi se o Pribojskoj Banji.

roška banja

Srpska lekovita banja sakrivena usred šume: U Rošku banju kod Požege dolazili u kolicima, mineralni izvori i sada teku (FOTO)

Turizam

15:00

12 jul, 2024

Na samo 14 kilometara od centra opštine Požega u selu Roge, nalaze se izvori mineralne vode uz pomoć kojih su se ljudi lečili još od turskog doba. Njena svojstva dobro su poznata svima onima koji su upravo ovde pronašli svoj spas, a bilo ih je na stotine. Ipak, i pored toga, ovo banjsko lečilište danas je zaraslo u korov a voda koji leči nalazi se u dva imrovizovana bazena do kojih nema čak ni jasnih putokaza.

banje srbije

Voda iz ove banje proglašena je za najkvalitetniju u celoj Jugoslaviji! Cene smeštaja od 2.000 dinara: Na ovom prostoru nekada je bila prestonica cara Justinijana

Turizam

16:00

10 jul, 2024

Cela Srbija bogata je prirodnim lepota i brojnim lečilištima u koja naši građani redovno odlaze. Banje postaju sve interesantnije za domaće i strane turiste, ali postoje i one banje na koje smo svi zaboravili. Jedna od njih je Tularska banja, koja se nalazi u blizini Sijarinske banje u Jablaničkom okrugu Srbije.

Komentari(0)

Loading