NAJATRAKTIVNIJA ATRAKCIJA ZAPADNE SRBIJE Nestvarna prirodna lepota višestruko povećala cene zemljišta u okolini Ljubovije

J. K.

09:30

Turizam 0

Kada je Bog delio prirodna bogatstva, po svoj prilici njaviše se zadržao u Zapadnoj Srbiji jer ne mogu da se izboroje svi fascinantni vidikovci na njenoj teritoriji.

NAJATRAKTIVNIJA ATRAKCIJA ZAPADNE SRBIJE Nestvarna prirodna lepota višestruko povećala cene zemljišta u okolini Ljubovije
Rina

 

Jedan od onih najlepših smestio se nedaleko od Ljubivije, nazvan vidikovac Lokva, sa kog puca neverovatan pogled na koju god stranu da se okrenete. Sa južne strane vidi se kanjon Drine, dok sa severa vidi se Specijalni rezervat prirode Trešnjica. Jedna je od najatraktivnijih tački ne samo za lokalno stanovništvo, već i za veliki broj turista koji svake godine posećuju ovo mesto. 

- Ovo je atraktivna destinacija za posetioce koji stižu iz svih delova sveta. U samom specijalnom rezervatu žive retke biljne i životinjske vrste kao što su beloglavi supovi gde smo uspeli da orhanizujemo i njihovu ishranu u zimskom periodu. Kada je država zaštitila celo ovo područje mi smo imali samo četiri jedinke ove vrste, sada smo dospeli do brojke od 40 supova koji su poznati i korisni kao čistači prirode jer jede uginule životinje, kaže Milisav Vićentić

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sa vidikovca Lokve vide se brdo i selo Zabrđe Boškovac, a sa leve strane je selo Grčić. Mnogi koji su tražili mesto pod nebom za svoj odmor, pronašli su ga upravo ovde, i potražnja za parcelama skočila je višestruko. 

- Dosta toga je urađeno kako bi se naselio ovaj kraj. Pored vidikovca koji je izgrađen, radi se na infrastrukturi, kako pristupni putevi tako i ostalim segmentima. To je dovelo da se masovno grade porodične vikendice, koje ljudima služe kao mesto za predah. Dodatan plus svakako je i to što je od prestonice udaljeno nepunih tri sata vožnje. Samim tim cene zemljišta su ne značajno porasle, ističe Vićentić.

Ministarstvo turizma i telekomunikaciji dalo je podršku izgradnji panoramskog vidikovca Lokva, kako bi oživeo zaboravljeni predeo. 

- Sa obrzirom da smo dobili nov lokalitet u našoj opštini, žitelji ovog mesta dobili su prostor da se bave ugostiteljstvom po čemu smo i poznati, ali takođe u planu je u gradnja restorana u saradnji sa resornim ministarstvom, zaključio je Vićentić

 

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

 

BONUS VIDEO 

Resavska pećina

RESAVSKA PEĆINA Lepotica okićena nakitom starim 45 MILIONA GODINA! Idealna za posetu u toku predstojećih praznika

Turizam

17:00

18 april, 2024

Resavska pećina je zaštićeni spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje prve kategorije (prirodna dobra nacionalnog značaja). Resavska (Divljakovačka) pećina je pećina u centralnoj Srbiji na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina glava, na obodu kraškog polja Divljakovac, kod sela Jelovac. Spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji. Duga je 4,5 km.

Najbolja mesta za kampovanje u Srbiji: Vodič za ljubitelje prirode

Najbolja mesta za kampovanje u Srbiji: Vodič za ljubitelje prirode

Turizam

15:00

17 april, 2024

Ako tražite savršeno mesto za odmor od gradske gužve i povratak prirodi, Srbija nudi izuzetna mesta za kampovanje koja će zadovoljiti svakog avanturistu. Od planinskih predela do obala reka, evo pregleda nekoliko lokacija koje vam preporučujemo za kampovanje u ovoj prelepoj zemlji.

Komentari(0)

Loading