BANJA NEDALEKO OD BEOGRADA Odlično mesto za uživanje u blagoj klimi i lekovitoj vodi

M. M.

11:00

Turizam 0

Selters Banja ili Mladenovačka banja se nalazi u Mladenovcu, na prostranom terenu, na obroncima planine Kosmaj 46 km jugoistočno od Beograda.

BANJA NEDALEKO OD BEOGRADA Odlično mesto za uživanje u blagoj klimi i lekovitoj vodi
Printscreen

Klima je prijatna, a banja je poznata po čistom vazduhu i prelepo uređenom parku, sa dosta zelenila. U blizini se nalaze kulturno-istorijski spomenici i izletišta. 1898. godine je na ovom prostoru otkrivena lekovita mineralna voda.

Ona pomaže kod povreda zglobova i mišića, oboljenja krvnih sudova i gornjih disajnih puteva. Lekovito svojstvo ove vode poznato je i upotrebljava se više od 100 godina.

U sastavu banje su i jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, amfiteatar, restoran za ručavanje (za 250 osoba), banket sala i bazen sa toplom vodom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Najveći zamah u razvoju, Selters doživljava 1975. godine kada je Zavod za medicinu rada i rehabilitaciju otkupio i renovirao celokupni kompleks. Banja je pretvorena u moderno lečilište, sa specijalizovanim stručnim kadrom, savremenim dijagnostičkim kabinetim i opremom koji, uz prirodan faktor u lečenju, daju izuzetne rezultate.

 

Komentari(0)

Loading