TATU TURIZAM OSVAJA BALKAN Stranci se "šaraju" za manje para kod nas nego u Evropi sa sve troškovima puta

13:00

Turizam 0

“Kada plate avionsku kartu, koja je zaista jeftina do Niša, smeštaj i boravak u gradu, njima je sa svim tim troškovama i dalje mnogo jeftinije da urade tetovažu ovde”

TATU TURIZAM OSVAJA BALKAN Stranci se "šaraju" za manje para kod nas nego u Evropi sa sve troškovima puta
Shutterstock

Sve više stranaca, naročito Nemaca, pored dolaska zbog estetskih operacija i popravke zuba, u poslednje vreme posećuje Srbiju i zbog "tatu turizma". Jedan od glavnih razloga je, pored ostalog, cena, koja je niža i do pet puta nego u drugim evropskim zemljama. Ali tu je i kvalitet, po kome su čuveni tatu majstori iz Niša.

Nemac Lenard Vilken došao je treći put u Niš zbog tetoviranja. Kaže da je dolazak ovde “dobitna kombinacija”, jer može da uživa u prelepom gradu, dobroj hrani i da uradi tetovažu kod sjajnih majstora.

- Ja sam treći put u Srbiji, i uvek dolazim zbog tetovaže, mnogo je jeftinije, ali to nije jedini razlog. Mislim da su najbolji tatu majstori u Srbiji. Došao sam da uradim još jednu tetovažu i da osvežim stare. Srbija je prelepa, a Niš mi se jako sviđa. Poslednji put kad sam bio ovde bilo je nekih radova u gradu, a sada mi izgleda prelepo i osveženo. Oduševio sam se trgom, restoranima, hranom, rakijom... - rekao je Vilken.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On je sa svojim domaćinom obišao Ćele-kulu, poznate niške kafane, ali, kako kaže, najviše je oduševljen ljudskom toplinom i gostoprimljivošću Nišlija.

Tatu turizam je odlična stvar za Niš. Mnogi njegovi prijatelji bi želeli da dođu i planiraju da tetovaže urade ovde.

Većina tatu majstora odlazi u zemlje Zapadne Evrope trbuhom za kruhom, jer se njihov rad tamo plaća mnogo više.

U Srbiji je tetoviranje tri puta jeftinije nego u zemljama Evropske unije, te da se strancima svakako isplati da dođu do Niša. Materijal sa kojim rade istog je kvaliteta kao onaj u zemljama EU, a ono što ističe kao najbitnije jeste to što majstor ima šta da ponudi.

Vodena pećina-reka Pranjica

DRAGULJ U SRCU SRBIJE Vodena pećina koju MORATE videti, speleolozi su istražili samo njenih prvih 200 metara, za ostatak se čekaju ronioci (FOTO)

Turizam

20:00

29 april, 2024

Arilje - Iako nije poznata kao Tara i Uvac, reka Panjica koja protiče kroz sela u blizini Arilja pravi je turistički biser koji je od strane posetilaca prepoznat tek pre nekoliko godina, kada su se usled pandemije mnogi upustili u istraživanje predela u Srbiji. Doboko usečen kanjon jedan je od najlepših u ovom kraju i predstavlja pravo blago očuvane, netaknute prirode. Kroz tok Panjice vodi vas staza dugačka oko 1.000 metara, a sve one koji se odluče da je prepešače na samom kraju očekuje nagrada, jer se tu nalazi jedinstvena Vodena pećina.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading