UGLEDNI ČASOPIS OBJAVIO LISTU 5 NAJPOTCENJENIJIH GRADOVA NA BALKANU Na spisku i jedan grad u Srbiji, a evo i zašto

Lepote Srbije

19:00

Turizam 0

"Forbs" je Balkansko poluostrvo opisao kao mesto sa slikovitim plažama, visokim planinama i ogromnim nizom istorijskih znamenitosti koje vredi istražiti.

Niš
Shutterstock

 

Čuveni časopis "Forbs", poznat po različitim listama, ovog puta obradovao nas je spiskom "najpotcenjenijih" gradova na Balkanu na kome se našao i jedan srpski grad - Niš!

"Forbs" je Balkansko poluostrvo opisao kao mesto sa slikovitim plažama, visokim planinama i ogromnim nizom istorijskih znamenitosti koje vredi istražiti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Ono je savršeno za dugi odmor, a dodatni bonus je to što su veliki delovi ovog regiona još uvek u velikoj meri ispod radara međunarodnih turista - pišu novinari ovog magazina.

"Postoji mnogo destinacija širom poluostrva koje nudi zadivljujuči arhitetkturu. Dok planirate svoje sledeće putovanje Mediteranom, obavezno sačuvajte malo vremena za ove zapanjujuće, a potcenjene balkanske gradova", dodali su i kao iste izabrali Varnu u Bugarskoj, Doboj u Bosni i Hercegovini, Ohrid u Makedoniji, Niš u Srbiji i Berat u Albaniji.

UGLEDNI ČASOPIS OBJAVIO LISTU 5 NAJPOTCENJENIJIH GRADOVA NA BALKANU Na spisku i jedan grad u Srbiji, a evo i zašto Printscreen
 

Evo kako su opisali naš Niš:

- Grad Niš, u južnim krajevima Srbije, iznedrio je veliki broj rimskih careva; Konstantin Veliki je samo jedan od mnogo vladara koji su potekli iz ovog grada. Danas, u modernoj eri, postoji bogato istorijsko nasleđe - građevine i znamenitosti koje možete otkriti, od veličanstvene Niške tvrđave iz 18. veka do Ćele-kule, jezivog zdanja napravljenog od lobanja srpskih ratnika koji su izgubili živote u ustanku protiv Osmanlija (u bitki na Čegru). Pored bogatstva istorijskih atrakcija, u Nišu ćete takođe pronaći kul scenu hrane - ovde ne manjka vrhunskih restorana u samom srcu grada - predstavio je "Forbs" ovaj grad.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

roška banja

Srpska lekovita banja sakrivena usred šume: U Rošku banju kod Požege dolazili u kolicima, mineralni izvori i sada teku (FOTO)

Turizam

15:00

12 jul, 2024

Na samo 14 kilometara od centra opštine Požega u selu Roge, nalaze se izvori mineralne vode uz pomoć kojih su se ljudi lečili još od turskog doba. Njena svojstva dobro su poznata svima onima koji su upravo ovde pronašli svoj spas, a bilo ih je na stotine. Ipak, i pored toga, ovo banjsko lečilište danas je zaraslo u korov a voda koji leči nalazi se u dva imrovizovana bazena do kojih nema čak ni jasnih putokaza.

banje srbije

Voda iz ove banje proglašena je za najkvalitetniju u celoj Jugoslaviji! Cene smeštaja od 2.000 dinara: Na ovom prostoru nekada je bila prestonica cara Justinijana

Turizam

16:00

10 jul, 2024

Cela Srbija bogata je prirodnim lepota i brojnim lečilištima u koja naši građani redovno odlaze. Banje postaju sve interesantnije za domaće i strane turiste, ali postoje i one banje na koje smo svi zaboravili. Jedna od njih je Tularska banja, koja se nalazi u blizini Sijarinske banje u Jablaničkom okrugu Srbije.

Komentari(0)

Loading