NEOTKRIVENI BISER PRIRODE Dolina ove reke kod Kraljeva privlači rekordan broj turista u ovoj godini

Jelena Vamović

16:34

Turizam 0

Usled pandemije korona virusa, domaći turizam doživeo je pravi procvat.

NEOTKRIVENI BISER PRIRODE Dolina ove reke kod Kraljeva privlači rekordan broj turista u ovoj godini
rina.rs

 

Među destinacijama koje su privukle brojne domaće turiste našla se i okolina Kraljeva u kojoj je na početku letnje sezone zabeležen rekordan broj posetilaca. Jedan od bisera kraljevačkog kraja i jedna od najčistijih srpskih reka godinama privlači turiste. U seoska domaćinstva pored kristalno bistre Lopatnice dolaze sve generacije.

„Ovo je treća godina kako dolazimo ovde. Najviše nas privlači priroda,čist vazduh,nepregledni proplanci i naravno Lopatnica u kojima istinski uzivamo“,kaže Jovana Gemaljević iz Beograda.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

rina.rs

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Desimir Filipović, vlasnik domaćinstva koje se desetak godina uspešno bavi seoskim turizmom ,sa zadovoljstvom ističe  da su zahvaljujući vaučerima države njegove već čuvene brvnare rezervisane u naredna tri meseca tako da se nada rekordnom broju gostiju u svom domaćinstvu.  Oko 400 vaučera rezervisano je i za boravak u Bogutovcu,u tamošnjoj Bogutovačkoj Banji,čuvenoj i izvan naše zemlje po uspešnom lečenju neuropsihijatrijski oboljenja,neuralgije, oboljenja perifernih krvnih sudova, visokog krvnog pritiska,migrene i drugih oboljenja. Rekonstruisana banjska kupatila,koja su u zakup uzela dvojica meštana do konačnog rešenja statusa ove banje,pristižu gosti iz zemlje i inostranstva.   Tokom sezone oko 300 vaučera u Bogutovačkoj Banji realizovaće se u domaćinstvu Momčila i Verice Mišić.

„Epidemija je odložila početak sezone ali,po svemu sudeći,sve će biti nadoknađeno. U maju smo imali odličnu posetu,tako je i u junu a već su rezervisana sva mesta i za naredna tri meseca“,kazuje Momčilo,vlasnik apartmana ,,Šumadija“.

Da su vaučeri pun pogodak države da pospeši domaći turizam potvrđuje i Ana Mirosavljević, direktorka Turističke organizacije Kraljevo.

„Prethodne godine imali smo 280 iskorišćenih vaučera, što je 1400 noćenja,a ove godine već imaju 5705 noćenja što je četiri puta više nego za celu prošlu godinu“, rekla  je Mirosavljević.

Za ljubitelje i kvalitetne hrane Rudno je pravi dragulj seoskog turizma.Kod seoskih domaćina gde je za par meseci realizovano oko 250 državnih vaučera vlada prava jagma za boravak tokom letnjih meseci.

 

(Izvor: RINA.rs)

Komentari(0)

Loading