ODBIO DA REKLAMIRA KISELU VODU Nije želeo da se pojavi u kostimu Crnog Đorđa i da napravi vašar od toga (VIDEO)

20:00

Kultura 0

Marko Nikolić (Kraljevo, 20. oktobar 1946 — Beograd, 2. januar 2019) bio je srpski filmski i pozorišni glumac. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji Bolji život, kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić. Dobitnik je više staleških nagrada za svoja glumačka ostvarenja, a izdvajaju se Nagrada „Pavle Vuisić” i Nagrada Car Konstantin.

ODBIO DA REKLAMIRA KISELU VODU Nije želeo da se pojavi u kostimu Crnog Đorđa i da napravi vašar od toga (VIDEO)
Printscreen


Za neke uloge je potrebno više od fizičke sličnosti, čak više od umeća serviranja glumačkih đakonija, potrebno je da budeš i svestan veličine čoveka kog igraš i da čak i kada uloga prođe ti ne zanemariš činjenicu da si ga jednom predstavljao, čak si i "bio on", makar samo pred kamerom. Marko Nikolić je svakako kao glumac izašao iz lika Karađorđa, posle je bio uspešan i u skroz drugačijim rolama, ali Karađorđe nije izašao iz njega i barem u ovom slučaju, to je više nego ispravno i za svako poštovanje.


Kada su ga pitali da reklamira kiselu vodu "Karađorđe" on je odbio tu ponudu, nije želeo da se pojavi u kostimu Crnog Đorđa i da napravi vašar od toga, jer kada se maskiraš u njega moraš imati jak razlog za to, a marketing i zarada nikako nisu jaki razlozi, niti idu uz njegov lik i delo. Nije bio samo svestan istorijskog Karađorđa, bio je svestan i kako njega kao glumca narod vidi, zbog toga je takođe odbio ulogu Bajazita u "Boju na Kosovu", jer opet, bez obzira što je Marko Nikolić glumac i što nije tumačio samo Karađorđa, u narodu je ostao Karađorđe, a Karađorđe nikako ne može biti Bajazit.


Možda vas zanima:

To je dosta stvari o kojima je trebalo voditi računa i biti svestan svoje odgovornosti, a imao ju je čim je jednom obukao voždovu odeždu. Nikolić je do kraja bio odgovoran i principijelan, pa se nijednog trenutka ni tokom gledanja tih izvedbi, niti nakon njih nije dovelo u pitanje da li je bio dostojan izbor za Karađorđa.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Komentari(0)

Loading