Nestvarno lepe zimske slike stižu sa Zlatibora: Sneg prekrio najpopularniju srpsku planinu, snimci iz vazduha oduzimaju dah
Nakon što su putevi pročišćeni, a sneg prestao da pada na srpskoj turističkoj lepotici, planini Zatibor već krajem novembra vlada prava zimska idila. Na snimcima zabeleženim iz vazduha, jasno se vidi lepota ovog mesta stoga i ne čudi da je godinama unazad jedna od najpolularnijih destinacija kako za domaće turiste, tako i za goste iz čitavog sveta.

- Iskreno, meni je Zlatibor prelep u svako doba godine i rado dolazim kad god mogu. Sada nas je u novembu obradovao ovaj prvi sneg, pa su deca već uživala u tim zimskim čarima. Uspeli smo da nappravimo čak i malog Sneška Belića. Volimo što na Zlatiboru uvek ima ljudi, a volimo i taj urbani centar koji mnogi osporavaju. Nama je prelepo da možemo sesti u lep kafić, prošetati pored jezera, za decu ima puno sadržaja, a ako poželimo u prirodu, tu nam je na deset minuta kolima, kaže za RINU Bojana Tomić, turistkinja iz Beograda.

Turistička organizacija Zlatibor spremila je bogat program za predostojeće novogodišnje i božićne praznike, a na Kraljevom trgu svoje koncerte će 31. 12. i 01. 01. održati velike regionalne zvezde, Peđa Jovanović i Vlado Georgiev.
rina
Opština Čajetina sprovela je i terensko istraživanje javnog mnjenja na teritoriji cele Srbije želeći da sazna šta građani i meštani misle o Zlatiboru i pravcu u kome se kreće opština Čajetina. Pitanje na koje su ispitanici davali svoj odgovor glasilo je „Da li biste podržali ideju da do 250. godine Zlatibor postane jedan od najvećih i najsadržajnijih planinskih centara u Evropi, koji ispunjava najviše ekološke standarde.
Možda vas zanima:

PRVI SNEG NA ZLATIBORU Spremno dočekana snežna sezona, nema zastoja u saobraćaju, ali pazite zbog mogućih odrona (FOTO)
Zabeleo se Zlatibor, kiša tokom noći prešla u sneg

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

PRVI SNEG NA ZLATIBORU Spremno dočekana snežna sezona, nema zastoja u saobraćaju, ali pazite zbog mogućih odrona (FOTO)
Zabeleo se Zlatibor, kiša tokom noći prešla u sneg

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

PRVI SNEG NA ZLATIBORU Spremno dočekana snežna sezona, nema zastoja u saobraćaju, ali pazite zbog mogućih odrona (FOTO)
Zabeleo se Zlatibor, kiša tokom noći prešla u sneg

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Možda vas zanima:

PRVI SNEG NA ZLATIBORU Spremno dočekana snežna sezona, nema zastoja u saobraćaju, ali pazite zbog mogućih odrona (FOTO)
Zabeleo se Zlatibor, kiša tokom noći prešla u sneg

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

PRVI SNEG NA ZLATIBORU Spremno dočekana snežna sezona, nema zastoja u saobraćaju, ali pazite zbog mogućih odrona (FOTO)
Zabeleo se Zlatibor, kiša tokom noći prešla u sneg

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

PRVI SNEG NA ZLATIBORU Spremno dočekana snežna sezona, nema zastoja u saobraćaju, ali pazite zbog mogućih odrona (FOTO)
Zabeleo se Zlatibor, kiša tokom noći prešla u sneg

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

PRVI SNEG NA ZLATIBORU Spremno dočekana snežna sezona, nema zastoja u saobraćaju, ali pazite zbog mogućih odrona (FOTO)
Zabeleo se Zlatibor, kiša tokom noći prešla u sneg

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

PRVI SNEG NA ZLATIBORU Spremno dočekana snežna sezona, nema zastoja u saobraćaju, ali pazite zbog mogućih odrona (FOTO)
Zabeleo se Zlatibor, kiša tokom noći prešla u sneg

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
- Na osnovu istraživanja koje smo dobili, sa velikom zahvalnošću i radošću primili smo rezultate da 85% građana veruje u našu viziju Zlatibora kao modernog evropskog centra, mesta koje će biti ponos svima nama, ali i magnet za posetioce iz čitavog sveta. Ova podrška znači mnogo, jer pokazuje da sa građanima Srbije delimo istu viziju prema ovom kraju i istu želju da Zlatibor postane destinacija uporediva sa najpoznatijim evropskim centrima, poput čuvenog Davosa u Alpima, rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.
rina
On dodaje da se vođeni rečima građana i poverenjem, već radi na izradi strategije Zlatibora i Čajetine u budućnosti, koja će uvažiti i sve želje i sugestije.

Nestvarno mesto na zapadu Srbije – tu se gnezde beloglavi supovi i pogled puca na kanjon Drine: Posetioci iz čitavog sveta obilaze vidikovac Lokve kod Ljubovije
Kada je Bog delio prirodna bogatstva, po svoj prilici njaviše se zadržao u Zapadnoj Srbiji jer ne mogu da se izboroje svi fascinantni vidikovci na njenoj teritoriji.

Mitovi i legende planine Rtanj: Magično mesto u srcu Srbije
Planina Rtanj je poznata po svojim mitovima i legendama koje privlače mnoge posetioce.

Noćenje košta 700 dinara, a izvori su stari 80.000 godina: Srbi se masovno leče kupanjem u ovoj našoj banji!
Izvori ove banje su stari oko 80.000 godina, a organizovanje i korišćenje banjske vode za lečenje počinje 1936. godine.

NEVEROVATNA ISTORIJA MANASTIRA RAČA! U njemu se nalaze mošti kralja Dragutina, a čuvao je i najvažniji srpski dokument
Istorija manastira Rača u podnožju Tare.

RAJ ZA ŽIVCE IZ ANTIČKIH VREMENA Banjsko kupatilo u Bogutovcu kao lek za mnoge bolesti
U Bogutovačkoj banji, poznatijoj kao „raj za živce“, lek je nekada nalazilo na hiljade banjskih gostiju iz bivše Jugoslavije, ali i zemalja sa svih kontinenata.
Komentari(0)