PRVI SNEG NA ZLATIBORU Spremno dočekana snežna sezona, nema zastoja u saobraćaju, ali pazite zbog mogućih odrona (FOTO)

Lepote Srbije

17:00

Aktuelno 0

Zabeleo se Zlatibor, kiša tokom noći prešla u sneg

PRVI SNEG NA ZLATIBORU Spremno dočekana snežna sezona, nema zastoja u saobraćaju, ali pazite zbog mogućih odrona (FOTO)
Rina

Sneg koji je tokom noći padao, nije obeleo samo Zaječar i Kruševac. U kasnim satima snežni pokrivač pao je i na jednu od najposećeniji planina u Srbiji, Zlatibor. Kiša koja se noćas pretvorila u sneg, prekrila je automobile i pešačke staze na ovoj planini. Prema tvrdnji nadležnih deblji beli pokrivač se nije zadržavao na kolovozu, ali se zbog mogućih odrona svim vozačima savetuje dodatan oprez.

- Apelujemo na vozače da prilagode brzinu uslovima na putu i koriste adekvatnu zimsku opremu, tačnije da na svojim vozilima imaju zimske gume ali i da zbog veće frekvencije saobraćaja tokom vikenda izbegavaju rizična preticanja. Tokom dana usled topljenja snežnog pokrivača česta je i pojava odrona i osulina - kazao je za RINU, Alen Mušanović iz "Puteva Užice".

Rina
 

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On dodaje da, iako se sneg očekuje, putari spremno dočekuju predstojeću zimsku sezonu i da agregata koji su neophodni za održavanje kolovoza ima dovoljno.

U večernjim i ranim jutarnjim časovima moguće je stvaranje poledice, dok je na planinskim prevojima uglavnom moguća magla tokom popodneva, zbog čega je smanjena vidljivost.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading