BAJKOVITO JEZERO NA OBRONCIMA PLANINE GOČ Kupanje i pecanje nisu dozvoljeni zbog vodosnabdevanja ovog mesta

Jelena Vamović

13:00

Turizam 0

U srcu netaknute prirode, okruženo šumom i rečicama, ovo jezero oduševljava sve one koji ga posete.

BAJKOVITO JEZERO NA OBRONCIMA PLANINE GOČ Kupanje i pecanje nisu dozvoljeni zbog vodosnabdevanja ovog mesta
shutterstock

 

Planina Goč se nalazi u centralnoj Srbiji u neposrednoj blizini Vrnjačke Banje i postaje sve posećenija destinacija kako za ljubitelje zimskih sportova, tako i za one željne šetnji pitomom i bogatom prirodom.  Spada u niže planine sa najvišim vrhom Ljukten koji se nalazi na 1 216 m nadmorske visine.

Goč je čuven po raznovrnosm biljnom svetu i na njemu raste preko 700 različitih biljnih vrsta, od kojih su mnoge i lekovite. Jedna je od najpošumljenijih planina, sa blagom klimom i velikim broj izvora i rečica, a sve to privlači mnoge ljubitelje prirode da posete Goč.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Jezero Selište je veštačko jezero koje se nalazi na planini Goč. Okružuje ga netaknuta priroda. Nastalo je i opstalo zahvaljujući velikom broju manjih reka i potoka koji se ulivaju na tom mestu. Jezero je obeleženo stazama za šetnju i svim posetiocima pruža nezaboravan pogled i uživanje.

 

Jezero Selište se koristi za vodosnabdevanje Vrnjačke Banje, koja se nalazi na 11 kilometara od planine Goč. Zbog toga, strogo je zabranjen bilo koji vid ugrožavanja čistoće jezera. Plivanje i pecanje su takođe zabranjeni.

Preporučujemo vam da prošetate oko jezera, napravite pauzu na njegovoj obali i uživate u prirodi koja je na ovom mestu prelepa u svako doba godine.

Jezero Selište na mapi:

Komentari(0)

Loading