ŽELITE DA SKIJATE, A DA NE PLATITE MNOGO? Na ovoj srpskoj planini cene su pet puta manje nego na drugim mestima

Lepote Srbije

17:00

Turizam 0

Ako ste ljubitelj skijanja, ovo je prava prlilika za vas.

ŽELITE DA SKIJATE, A DA NE PLATITE MNOGO? Na ovoj srpskoj planini cene su pet puta manje nego na drugim mestima
Shutterstock

 

Skijanje na Goču prošlih godina ispostavilo se kao alternativa gužvama, ali i visokim cenama, na Kopaoniku i Zlatiboru, a mada Goč spada u niže planine i poznat je po stazama prilagođenim najmlađim skijašima, i iskusni mogu naći izazovne spustove.

Posebno kad vide da je ski pass nekoliko puta jeftiniji u odnosu na popularnije ski centre. Po aktuelnom cenovniku Skijališta Srbije, dnevni ski pass na Kopaoniku za odrasle je 3.700 dinara – na Goču je 800, a za organizovane grupe (od 20 i više skijaša) 600 dinara. Deca uzrasta od 7 do 12 godina plaćaju 700 dinara, a najmlađi mogu da vežbaju skijanje besplatno.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Noćno skijanje je 1.000 dinara.

Inače, ski staze Goča raspoređene su na kraljevačkoj i na banjskoj strani.

Na banjskoj strani Goča postoji nekoliko ski staza. Velika je dužine 500 metara, a neposredno pored nje je mini staza na kojoj radi škola skijanja.

Staza “Krst” je posebno zanimljiva zbog noćnog skijanja petkom i vikendom od 17.30. Radno vreme staze svakoga dana je od 10 do 16 časova (kada to vremenski uslovi dozvoljavaju).

Staza “Mali princ” je relativno nova i na njoj je skijanje za decu besplatno. Tamo se može rentirati ski oprema i napraviti prvi koraci na skijama.

Među najmlađima je posebno popularna i ski staza i sankalište “Sneško Goč”, koje se sastoji od dve odvojene celine. Staza je duga 120m i opremljena reflektorima, pa je moguće i noćno skijanje. Na sankalištu dužine 60 metara hit je sankanje uz raznobojne gume, koje su prošlih godina dobile trku protiv kliska i sanki.

Na kraljevačkoj strani Goča u naselju Dobre Vode pored hotela i smučarskog doma nalaze se dve ski staze. Prva je dužine 300 m i namenjena je skijašima početnicima i deci. Druga ski staza je dužine 1400 m i ima žičaru dužine 1150 m. Gornji deo ski staze je blagog nagiba i kao takav je pogodan za početnike. Donji deo ski staze je poprilično strm i preporučuje se samo skijašima rekreativcima.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading