Bolja mi je fića nego luksuzni audi sa klimom, nema para za koje bih je prodao: Nesvakidašnja povorka projezdila ulicama Nove Varoši, oko 30 starih lepotana iz čitave Srbije stiglo na Zlatar

Za ljubitelje stare Jugoslavije, a pre svega njenog simbola čuvene fiće, na padanima Zlatara održan je pravi praznik za oči i dušu. Tokom Zlatar festa na radost gađana i posetilaca održana je prva Fićijada, a glavnim ulicama Nove Varoši projezdilo je oko 30 lepotana iz čitave Srbije.

fića
rina

- Ja sam predsednik oldtajmer kluba iz Nove Varoši, mi svake godine povodom 25. maja dana Mladosti organizujemo skupove fića pa smo tako i ove godine rešili da ovde u Novoj Varoši u sklopu Zlatar Festa napravimo izložbu fića, gde su došle fiće iz cele Srbije. Ljubitelj sam fića, nisam ni brojao koliko sam ih do sada imao ali sigurno deset, kaže za RINU  Dževad Džamović organizator ove fićijade.

Da obožavaocima ovog vozila nije teško da prevale kilometre kako bi se okupili i družili tvrdi i Nenad Marijanović iz Valjeva.

- Mi organizovano idemo gde god imaju skupovi na ovakvim okupljanjima se družimo, razmenjujemo iskustva. Ova fića je 1983. godište, otac i ja smo je reparirali i sredili prema našim željama. Lepše je voziti fiću nego neki luksuzni auto sa klimom, zapaze nas ljudi odmah, prilaze, slikaju se. Nudili su mi dosta novca za nju, ali ona nije na prodaju, rekao je Nenad Marijanović posetilac ove Fićijade.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Inače, većina ljubitelja fiće ističu da ovo vozilo poseduju isključivo iz ljubavi, samim tim retko bi je ko i prodao, a cene se kreću i do deset hiljada eura u zavisnosti od godine proizvodnje, što starije vozilo to je skuplje.

Nušićijada Ivanjica

NUŠIĆ DOBIO KLJUČEVE GRADA: Veličanstvene slike iz Ivanjice poslate u svet, kao da je vreme stalo (FOTO)

Manifestacije

18:00

24 avgust, 2024

Opština Ivanjica od juče ima novog predsednika, a to je ni manje ni više Branislav Nušić kome su predati ključevi grada. Sve ovo govori samo jedno - počela je još jedna Nušićajada u Ivanjici, manifestacija koja slavi humor, smeh i kulturu. Glumac Milan Milosavljević je već tradicionalno u ulozi čuvenog srpskog pisca i upravo on će biti domaćin i vlast naredna tri dana.

Komentari(0)

Loading