JEDINSTVENO "ŠIDSKO KULTURNO LETO" Akcenat je na „Vinarskoj noći“ koju poseti izuzetno veliki broj posetilaca! (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

09:00

Manifestacije 0

U opštini Šid, u avgustu, biće održano nekoliko manifestacija u sklopu jedinstvene manifestacije „Šidsko kulturno leto“.

JEDINSTVENO "ŠIDSKO KULTURNO LETO" Akcenat je na „Vinarskoj noći“ koju poseti izuzetno veliki broj posetilaca! (FOTO/VIDEO)
Printscreen/utnv/Šidsko kulturno leto

„Šidsko kulturno leto“ sastoji se iz sledećih manifestacija:

18.08.2022. – „Vinarska noć“- koncert grupe Garavi sokak

19.08.2022. – „Preobraženje Gospodnje - gradska slava“- koncert Dragane Mirković
20.08.2022. – „Ulica dečijih igrarija“ – Haos animatori,

sa akcentom na „Vinarsku noć“ koju poseti izuzetno veliki broj posetilaca.

JEDINSTVENO Printscreen/Facebook/Šidsko kulturno leto
 

U okviru svojih redovnih aktivnosti na promociji i unapređenju kvaliteta i sadržaja turističke, kulturne i privredne ponude, Opština Šid je organizator i domaćin brojnih kulturnih i gastronomskih manifestacija.

„Šidsko kulturno leto“ je tradicIonalna manifestacija koja se u kontinuitetu održava od 2005. godine na Trgu kulture u centru Šida, a već trinaestu godinu za redom „Vinarska noć“ predstavlja najposećeniji deo manifestacije.

„Vinarska noć“ zamišljena je kao svojevrsni festival vina izložbeno-prodajnog karaktera, koja ima za cilj promociju vinske kulture i afirmaciju kulturnog i privrednog povezivanja, ali i kao mesto gde će se predstaviti domaća kulturna i turistička ponuda. Želja nam je da se vinari iz naše zemlje i regiona predstave širokom auditorijumu, upoznaju sa kolegama, razmene iskustva i prodaju svoje najbolje proizvode.

„Vinarska noć“ će se održati u četvrtak, 18. avgusta 2022. godine sa početkom u 19 časova, gde će mnogobrojni proizvođači vina, domaćih suhomesnatih proizvoda, sireva, i ostalih sremačkih đakonija predstaviti svoje proizvode šidskoj publici i mnogobrojnim posetiocima. Atmosferu će ove večeri svojim nastupom upotpuniti grupa „Garavi Sokak“, čije pesme teku kao vino, a oda su našoj plodnoj ravnici.

Organizator je Opština Šid, Kulturno obrazovni centar Šid i Turistička organizacija Šid.

Šid na mapi:

 

 

Izvor: utnv

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading