JEDINSTVENO "ŠIDSKO KULTURNO LETO" Akcenat je na „Vinarskoj noći“ koju poseti izuzetno veliki broj posetilaca! (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

09:00

Manifestacije 0

U opštini Šid, u avgustu, biće održano nekoliko manifestacija u sklopu jedinstvene manifestacije „Šidsko kulturno leto“.

JEDINSTVENO "ŠIDSKO KULTURNO LETO" Akcenat je na „Vinarskoj noći“ koju poseti izuzetno veliki broj posetilaca! (FOTO/VIDEO)
Printscreen/utnv/Šidsko kulturno leto

„Šidsko kulturno leto“ sastoji se iz sledećih manifestacija:

18.08.2022. – „Vinarska noć“- koncert grupe Garavi sokak
19.08.2022. – „Preobraženje Gospodnje - gradska slava“- koncert Dragane Mirković
20.08.2022. – „Ulica dečijih igrarija“ – Haos animatori,

sa akcentom na „Vinarsku noć“ koju poseti izuzetno veliki broj posetilaca.

Printscreen/Facebook/Šidsko kulturno leto
 

U okviru svojih redovnih aktivnosti na promociji i unapređenju kvaliteta i sadržaja turističke, kulturne i privredne ponude, Opština Šid je organizator i domaćin brojnih kulturnih i gastronomskih manifestacija.

„Šidsko kulturno leto“ je tradicIonalna manifestacija koja se u kontinuitetu održava od 2005. godine na Trgu kulture u centru Šida, a već trinaestu godinu za redom „Vinarska noć“ predstavlja najposećeniji deo manifestacije.

„Vinarska noć“ zamišljena je kao svojevrsni festival vina izložbeno-prodajnog karaktera, koja ima za cilj promociju vinske kulture i afirmaciju kulturnog i privrednog povezivanja, ali i kao mesto gde će se predstaviti domaća kulturna i turistička ponuda. Želja nam je da se vinari iz naše zemlje i regiona predstave širokom auditorijumu, upoznaju sa kolegama, razmene iskustva i prodaju svoje najbolje proizvode.

„Vinarska noć“ će se održati u četvrtak, 18. avgusta 2022. godine sa početkom u 19 časova, gde će mnogobrojni proizvođači vina, domaćih suhomesnatih proizvoda, sireva, i ostalih sremačkih đakonija predstaviti svoje proizvode šidskoj publici i mnogobrojnim posetiocima. Atmosferu će ove večeri svojim nastupom upotpuniti grupa „Garavi Sokak“, čije pesme teku kao vino, a oda su našoj plodnoj ravnici.

Organizator je Opština Šid, Kulturno obrazovni centar Šid i Turistička organizacija Šid.

Šid na mapi:

 

 

Izvor: utnv

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading