XII MEĐUNARODNI "KRALJEVSKI KARNEVAL" Kako je banja Koviljača bila omiljeno mesto za odmor Kralja Aleksandra II Karađorđevića, tako i karneval nosi ime po njegovoj tituli (VIDEO/FOTO)

Lepote Srbije

10:56

Manifestacije 0

Kako je banja bila omiljeno mesto za odmor kralja Aleksandra II Karađorđevića, tako i karneval nosi ime "kraljevski"

XII MEĐUNARODNI "KRALJEVSKI KARNEVAL" Kako je banja Koviljača bila omiljeno mesto za odmor Kralja Aleksandra II Karađorđevića, tako i karneval nosi ime po njegovoj tituli (VIDEO/FOTO)
Shutterstock/Banja Koviljača

"Kraljevski karneval" se održava  u Banji Koviljači i predstavlja kulturno-zabavnu manifestaciju čiji je cilj da unapredi turističku ponudu ovog banjskog lečilišta.

XII MEĐUNARODNI Shutterstock/Banja Koviljača
 

Kako je banja bila omiljeno mesto za odmor kralja Aleksandra II Karađorđevića, tako i karneval nosi ime "kraljevski" sa željom da oživi nekadašnja vremena iz doba Kraljevine Jugoslavije. 

Banja Koviljača je prostor koji će vam pružiti savršen odmor, ispunjene trenutke i mnoštvo raznovrsnih atrakcija.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Jedna od osam banja koja nosi epitet kraljevska. Karađorđevići su najviše ulagali u razvoj Banje Koviljače. Iz perioda njihove vladavine datira i poznati Kur-salon. Ovaj salon imao je epitet mondenske dvorane za zabavu gde su se održavali raskošni balovi.

 

 

Balovi su posle raspada stare države dugo bili događaji o kojima se sa nostalgijom pričalo, zato je u Banji Koviljači doneta odluka da se pokrenu stare uspomene, da se obuku stare balske haljine i oživi istorija. Na jedan dan Banja se vraća u vreme između dva rata, Srbi, Hrvati i Slovenci ponovo se okupljaju da zajedno osete Kraljevsko doba. Karnevalska povorka šeta parkom u koji je nekada mogao da uđe samo odabran krug ljudi.

 

 

Međunarodna manifestacija pod nazivom “KRALJEVSKI KARNEVAL” prvi put održana je 18.09.2011. godine u Banji Koviljači i okupila je 30 grupa kako iz  zemlje tako i inostranstva. Takođe manifestacija koja se svake godine tradicionalno održava i  iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika i posetilaca.

“Kraljevski karneval” je festival maske, muzike i plesa gde se učesnici posetiocima predstavljaju svojim atraktivnim performansima, kroz igru i neobične kostime.

 

 

Cilj manifestacije je da obogati kulturno-umetnički program i sadržaj turističke ponude ovog kraja i da posetiocima približi neka od ranijih obeležja ovog poznatog i uglednog zdravstveno-turističkog odredišta Srbije.

 

 

Izvor: turizamusrbiji, srbija.travel

 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading