X MEĐUNARODNI MOTO SKUP "IRON BRIDGE" Biće održan na Gradskoj plaži u Ćupriji 17. i 18. juna i ima humanitarni karakter (VIDEO)

Lepote Srbije

08:51

Manifestacije 0

Tradicionalni moto-rok spektakl sa organizovanim obilaskom kompletne turističke ponude opštine Ćuprija, radionicama u oblasti bezbednosti saobraćaja, kao i bajkerske igre sa bogatim muzičkim programom.

X MEĐUNARODNI MOTO SKUP "IRON BRIDGE" Biće održan na Gradskoj plaži u Ćupriji 17. i 18. juna i ima humanitarni karakter (VIDEO)
Shutterstock

Prvi moto skup bio je organizovan 2012. godine na levoj obali reke Velike Morave gde su u početku članovi moto kluba "Iron bridge" očistili i uredili moto kamp koji već godinama unapređuju uz pomoć građana, a kasnije i opštinskih organizacija.

Sada je to jedna od poznatijih lokacija u Ćupriji, što im je i bila prvobitna namera, da taj prostor koji je bio zapušten, zarastao i neuredan, vrate građanima kao jedno lepo izletničko mesto u maltene samom centru grada, a nije bilo iskorišćeno.

Od prvog dana moto klub se trudio da svojim primerom služi da se pokrene svest građana i svih učesnika u saobraćaju. Uz pomoć raznih organizacija ovaj klub je u Ćupriji organizovao na desetine akcija o bezbednosti saobraćaja što se odrazilo na broj saobraćajnih nesreća, smanjio se.

Napomena: Ćuprija od tad nije imala saobraćajnu nesreću u kojoj su učestvovali motociklisti.

Moto klub "Iron bridge" je nastao od grupe entuzijasta koji vole motore i koji su se okupili leta 2009. godine što je dovelo do želje da se osnuje ozbiljan gradski klub koji bio okupio motoriste iz Ćuprije i okoline.

 

Nikola Tesla

Nikola Tesla 1900. prvi zamislio internet – i to bežični i multimedijalni

Manifestacije

12:00

10 jul, 2024

Srpskoj javnosti je nedovolјno poznato da je Nikola Tesla prvi na svetu zamislio internet i to predstavio još 1900. godine, u svom projektu bežičnog prenosa „Svetski sistem“. Upravo o tome govori multimedijalni projekat „Tesla prvi zamislio internet“, čiji je veb-sajt teslainternet.rs ovih dana pušten u rad, u čast Teslinog rođendana.

Komentari(0)

Loading