X MEĐUNARODNI MOTO SKUP "IRON BRIDGE" Biće održan na Gradskoj plaži u Ćupriji 17. i 18. juna i ima humanitarni karakter (VIDEO)

Lepote Srbije

08:51

Manifestacije 0

Tradicionalni moto-rok spektakl sa organizovanim obilaskom kompletne turističke ponude opštine Ćuprija, radionicama u oblasti bezbednosti saobraćaja, kao i bajkerske igre sa bogatim muzičkim programom.

X MEĐUNARODNI MOTO SKUP "IRON BRIDGE" Biće održan na Gradskoj plaži u Ćupriji 17. i 18. juna i ima humanitarni karakter (VIDEO)
Shutterstock

Prvi moto skup bio je organizovan 2012. godine na levoj obali reke Velike Morave gde su u početku članovi moto kluba "Iron bridge" očistili i uredili moto kamp koji već godinama unapređuju uz pomoć građana, a kasnije i opštinskih organizacija.

Sada je to jedna od poznatijih lokacija u Ćupriji, što im je i bila prvobitna namera, da taj prostor koji je bio zapušten, zarastao i neuredan, vrate građanima kao jedno lepo izletničko mesto u maltene samom centru grada, a nije bilo iskorišćeno.

Od prvog dana moto klub se trudio da svojim primerom služi da se pokrene svest građana i svih učesnika u saobraćaju. Uz pomoć raznih organizacija ovaj klub je u Ćupriji organizovao na desetine akcija o bezbednosti saobraćaja što se odrazilo na broj saobraćajnih nesreća, smanjio se.

Napomena: Ćuprija od tad nije imala saobraćajnu nesreću u kojoj su učestvovali motociklisti.

Moto klub "Iron bridge" je nastao od grupe entuzijasta koji vole motore i koji su se okupili leta 2009. godine što je dovelo do želje da se osnuje ozbiljan gradski klub koji bio okupio motoriste iz Ćuprije i okoline.

 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading