U VINU JE ISTINA Novosadski festival vina "Interfest" okuplja se više onih koji žele da proizvode najbolja vina

Manifestacija se održava od 16. do 18. juna.

vino
Shutterstock

Interfest je zamišljen kao promocija vinske kulture i afirmacija kulturnog i privrednog povezivanja, ali i kao mesto gde će se predstaviti domaća kulturna i turistička ponuda.

Samim svojim postojanjem podstiče stvaranje novih i širenje postojećih tržišta vina. Kao festival koji ima za cilj promociju vina i vinske kulture, Interfest nudi i brojne tribine i radionice o novim tehnološkim dostignućima u proizvodnji vina i uzgajanju vinove loze, o promenjivim odnosima na tržištu i ugostiteljstvu, o novonastalim kategorizacijama vina, kao i sve bitnijem marketingu i neiscrpnim turističkim potencijalima koje vino ima.

Sve je više onih koji bi da nauče i o načinima degustiranja, prepoznavanja i slaganja hrane i vina, te i njima Interfest nudi predavanja i naravno, pokazne vežbe. Na Interfestu se može čuti i o pozitivnim efektima vina na zdravlje ljudi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading