U SUSRET DANU ZALJUBLJENIH U Novom Sadu otvoren Festival ljubavi

Lepote Srbije

17:00

Manifestacije 0

Tradicionalno u susret Danu zaljubljenih, Svetom Trifunu, ali i Danu žena u Novom Sadu ispred Promenade otvoren je Festival ljubavi, koji će trajati do 24. februara.

ljubav
Shutterstock

 

Festival je otvoren uz pesmu „Love is in the air“ i puštanje balona u obliku srca, a na različitim lokacijama u gradu biće postavljene kućice sa hranom, slatkišima i vinom.

Prema rečima koordinatorke festivala Ivane Rajinac, ni ove godine neće izostati „Love gate“, „Kissing point“ i „Flower wall“.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Kao što su Novosađani navikli, svake godine slavimo dane ljubavi, pre svega sa sjajnim muzičkim programom. Očekuju nas izložbe na raznim lokacijama, ali i koncerti, pored ostalog u Galeriji likovne umetnosti. Biće održan i filmski maraton u Muzeju savremene umetnosti - kazala je Rajinac.

Centralna bina kod Promenade rezervisana je za muziku, a festival organizuju Udruženje građana „Petrovaradin Media“ i kompanija „Color Media Communications“, uz podršku Grada Novog Sada.

Nikola Tesla

Nikola Tesla 1900. prvi zamislio internet – i to bežični i multimedijalni

Manifestacije

12:00

10 jul, 2024

Srpskoj javnosti je nedovolјno poznato da je Nikola Tesla prvi na svetu zamislio internet i to predstavio još 1900. godine, u svom projektu bežičnog prenosa „Svetski sistem“. Upravo o tome govori multimedijalni projekat „Tesla prvi zamislio internet“, čiji je veb-sajt teslainternet.rs ovih dana pušten u rad, u čast Teslinog rođendana.

Komentari(0)

Loading