U SUSRET DANU ZALJUBLJENIH U Novom Sadu otvoren Festival ljubavi

Lepote Srbije

17:00

Manifestacije 0

Tradicionalno u susret Danu zaljubljenih, Svetom Trifunu, ali i Danu žena u Novom Sadu ispred Promenade otvoren je Festival ljubavi, koji će trajati do 24. februara.

ljubav
Shutterstock

 

Festival je otvoren uz pesmu „Love is in the air“ i puštanje balona u obliku srca, a na različitim lokacijama u gradu biće postavljene kućice sa hranom, slatkišima i vinom.

Prema rečima koordinatorke festivala Ivane Rajinac, ni ove godine neće izostati „Love gate“, „Kissing point“ i „Flower wall“.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Kao što su Novosađani navikli, svake godine slavimo dane ljubavi, pre svega sa sjajnim muzičkim programom. Očekuju nas izložbe na raznim lokacijama, ali i koncerti, pored ostalog u Galeriji likovne umetnosti. Biće održan i filmski maraton u Muzeju savremene umetnosti - kazala je Rajinac.

Centralna bina kod Promenade rezervisana je za muziku, a festival organizuju Udruženje građana „Petrovaradin Media“ i kompanija „Color Media Communications“, uz podršku Grada Novog Sada.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading