BUDUĆNOST U IZGRADNJI Od 27. do 30. aprila održava se Međunarodni sajam građevine u Beogradu

Lepote Srbije

09:00

Manifestacije 0

Specijalizovana međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

BUDUĆNOST U IZGRADNJI Od 27. do 30. aprila održava se Međunarodni sajam građevine u Beogradu
Printscreen/Youtube

Sajam građevinarstva je,  kao i većina specijalizovanih priredbi Beogradskog sajma, potekao iz Sajma tehnike – svojevrsne „majke sajmova“.

Godine 1975.  kada je odvojen kao robna grupa Sajma tehnike u posebne hale, pa sve do 1996. godine Sajam se održavao istovremeno sa Sajmom tehnike. Kada je značaj ove privredne grane, a time i značaj i obim Sajma građevinarstva prevazišao status jedne od priredbi u okviru majskih dana tehnike, Beogradski sajam je doneo odluku da odvoji ovu specijalizovanu priredbu u poseban termin.

Od te 1996. godine do danas, Sajam građevinarstva je po angažovanom izložbenom prostoru i broju domaćih izlagača porastao više od tri puta, a po broju stranih izlagača šest puta. Broj posetilaca je desetostruko povećan.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sajam građevinarstva u Beogradu je postao najznačajniji specijalizovani sajam iz ove delatnosti u regionu cele jugoistočne Evrope.

Međunarodna potvrda značaja Sajma građevinarstva na Beogradskom sajmu je i prijem u članstvo Unije međunarodnih sajmova (UFI) u Parizu, u oktobru mesecu 1998. godine.

ORGANIZATOR:
BEOGRADSKI SAJAM
Bulevar vojvode Mišića 14
11040 Beograd
Srbija

Radno vreme:

27 – 29. april: 10:00 – 19:00

30. april: 10:00 – 17:00

Izvor: sajamgrađevine

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading