SKADARLIJA KAO DOMAĆIN FESTIVALA SRPKSE TRPEZE Izuzetna prilika da probate specijalitete iz svih krajeva Srbije

Jelena Vamović

15:54

Manifestacije 0

Udruženje "Čuvari ognjišta" uz pokroviteljstvo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Gradske opštine Stari Grad i podršku turističkih organizacija Srbije i Beograda organizuje manifestaciju "Festival srpske trpeze".

SKADARLIJA KAO DOMAĆIN FESTIVALA SRPKSE TRPEZE Izuzetna prilika da probate specijalitete iz svih krajeva Srbije
printscreen / Festivalsrpsketrpeze.com

 

Cilj manifestacije je da doprinese očuvanju našeg gastronomskog nasleđa, i predstavi našu trpezu kao istinski srpski turistički brend.

Kroz različite aktivnosti u izlagačkom, takmičarskom, edukativnom i kulturnom programu posetiocima festivala predstaviće se veliki broj učesnika i izlagača. Na jednom mestu biće aktuelni prvaci i uvaženiji takmičari sa različitih manifestacija u Srbiji, kao i proizvođači hrane i pića kojima se Srbija ponosi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

shutterstock

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Ovaj događaj osmišljen je kao višeslojna predstava sa nekoliko različitih nivoa, gde se uporedo odvija više aktivnosti u izlagačkom, takmičarskom, edukativnom i kulturno-zabavnom programu.

Izlagači nude specijalitete naših krajeva uz pića iz tih regija, a poseban prostor i pažnja je data pobednicima festivala. Beograđanima i gostima Beograda svoje proizvode i turističku ponudu predstaviće najbolji predstavnici eminentih festivala hrane koji neguju „srpske ukuse“ iz raznih regija Srbije i Republike Srpske. Pored „Zaječarskog piva“ i bureka uz „Moju Kravicu“ jogurte, na festivalu će svoje proizvode izložiti i razni proizvođači suvomesnatih proizvoda, sireva, proizvoda od pečuraka, rakije, slatkiša, meda.

S obzirom da se festival održava u Skadaliriji, eminentni skadarlijski restorani takmiče se u pripremanju specijalita. Ocenjivaće ih tim renomiranih, licenciranih sudija. Sva takmičarska jela će biti na raspolaganju za konzumaciju posetiocima festivala, kada će zvanično i biti proglašeni pobednici. Prihod od konzumacije ovih specijaliteta ide u dobrotovorne svrhe.

shutterstock

Komentari(0)

Loading