SKADARLIJA KAO DOMAĆIN FESTIVALA SRPKSE TRPEZE Izuzetna prilika da probate specijalitete iz svih krajeva Srbije

Jelena Vamović

15:54

Manifestacije 0

Udruženje "Čuvari ognjišta" uz pokroviteljstvo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Gradske opštine Stari Grad i podršku turističkih organizacija Srbije i Beograda organizuje manifestaciju "Festival srpske trpeze".

SKADARLIJA KAO DOMAĆIN FESTIVALA SRPKSE TRPEZE Izuzetna prilika da probate specijalitete iz svih krajeva Srbije
printscreen / Festivalsrpsketrpeze.com

 

Cilj manifestacije je da doprinese očuvanju našeg gastronomskog nasleđa, i predstavi našu trpezu kao istinski srpski turistički brend.

Kroz različite aktivnosti u izlagačkom, takmičarskom, edukativnom i kulturnom programu posetiocima festivala predstaviće se veliki broj učesnika i izlagača. Na jednom mestu biće aktuelni prvaci i uvaženiji takmičari sa različitih manifestacija u Srbiji, kao i proizvođači hrane i pića kojima se Srbija ponosi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

shutterstock

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Ovaj događaj osmišljen je kao višeslojna predstava sa nekoliko različitih nivoa, gde se uporedo odvija više aktivnosti u izlagačkom, takmičarskom, edukativnom i kulturno-zabavnom programu.

Izlagači nude specijalitete naših krajeva uz pića iz tih regija, a poseban prostor i pažnja je data pobednicima festivala. Beograđanima i gostima Beograda svoje proizvode i turističku ponudu predstaviće najbolji predstavnici eminentih festivala hrane koji neguju „srpske ukuse“ iz raznih regija Srbije i Republike Srpske. Pored „Zaječarskog piva“ i bureka uz „Moju Kravicu“ jogurte, na festivalu će svoje proizvode izložiti i razni proizvođači suvomesnatih proizvoda, sireva, proizvoda od pečuraka, rakije, slatkiša, meda.

S obzirom da se festival održava u Skadaliriji, eminentni skadarlijski restorani takmiče se u pripremanju specijalita. Ocenjivaće ih tim renomiranih, licenciranih sudija. Sva takmičarska jela će biti na raspolaganju za konzumaciju posetiocima festivala, kada će zvanično i biti proglašeni pobednici. Prihod od konzumacije ovih specijaliteta ide u dobrotovorne svrhe.

shutterstock

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading