SAJAM PEGLANE KOBASICE Epidemiološka situacija neće sprečiti održavanje manifestacije posvećene ovom specijalitetu

M. M.

18:30

Manifestacije 0

Organizatori sajma peglane kobasice su se setili zanimljivog načina da održe sajam uprkos lošoj epidemiološkoj situaciji.

SAJAM PEGLANE KOBASICE Epidemiološka situacija neće sprečiti održavanje manifestacije posvećene ovom specijalitetu
Shutterstock

 

Sajam pirotske peglane kobasice, u dugogodišnjem formatu, u sportskoh hali KEJ, neće biti održan ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije i važećih mera i propisa zabrane okupljanja i organizacije.

Želeći da pomogne lokalnim proizvođačima/izlagačima ovog jedinstvenog proizvoda, Udruženje proizvođača pirotske peglane kobasice, u saradnji sa Turističkom organizacijom i gradom Pirotom, pokrenuće neku vrstu internet izlaganja, predstavljanja,promocije i prodaje proizvoda izlagača, članova Udruženja proizvođača pirotske peglane kobasice.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za ove namene uskoro počinje da radi i sajt namenjen upravo ovom proizvodu, sa svim izlagačima koji imaju proizvedenu peglanu kobasice, osvrt na zaštitu geografskog porekla imena i Elaborat zaštite proizvoda, retrospektiva svih sajmova peglane kobasice, video zapise proizvodjača i njihovo predstavljanje, obaveznu analizu bezbednosti proizvoda svih izlagača, kao i markice sa qr kodom i karakteristikama proizvoda.

Sajt na internetu nastaviće sa radom i nakon 30.januara kada se planira ocena kvaliteta proizvoda od strane stručnog žirija, u prostorijama Ekonomske škole u Pirotu. Na internet prezentaciji/sajtu naći će se ove godine 30-ak lokalnih proizvođača i dugogodišnjih izlagača ovog proizvoda. Svi proizvodi izlagača i proizvođača poslati su u Veterinarski Institut Niš na mikrobiološku analizu, rezultati analize, kao i početak rada sajta peglana kobasica i predstavljanje očekuje se do 25. januara.

(IZVOR: topirot.com)

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading