SAJAM PEGLANE KOBASICE Epidemiološka situacija neće sprečiti održavanje manifestacije posvećene ovom specijalitetu
Organizatori sajma peglane kobasice su se setili zanimljivog načina da održe sajam uprkos lošoj epidemiološkoj situaciji.
Sajam pirotske peglane kobasice, u dugogodišnjem formatu, u sportskoh hali KEJ, neće biti održan ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije i važećih mera i propisa zabrane okupljanja i organizacije.
Želeći da pomogne lokalnim proizvođačima/izlagačima ovog jedinstvenog proizvoda, Udruženje proizvođača pirotske peglane kobasice, u saradnji sa Turističkom organizacijom i gradom Pirotom, pokrenuće neku vrstu internet izlaganja, predstavljanja,promocije i prodaje proizvoda izlagača, članova Udruženja proizvođača pirotske peglane kobasice.
Možda vas zanima:
PIROTSKI KRAJ Ćilimi kao u bajci, nestvarne prirodne lepote, a tek hrana! Kad jednom dođete stalno ćete se vraćati!
Pirotski kraj je oblast smeštena na jugoistoku Srbije, a grad Pirot je njen administrativni centar. Ova oblast ima bogatu istoriju, zanimljivu kulturu i prelepe prirodne pejzaže.
Da li znate da se PIROTSKA PEGLANA KOBASICA seče pod uglom od 75 stepeni koji predstavlja liniju na kojoj se sreću najbolje arome
Doživite ukuse, mirise i boje staroplaninskog kraja.
Možda vas zanima:
PIROTSKI KRAJ Ćilimi kao u bajci, nestvarne prirodne lepote, a tek hrana! Kad jednom dođete stalno ćete se vraćati!
Pirotski kraj je oblast smeštena na jugoistoku Srbije, a grad Pirot je njen administrativni centar. Ova oblast ima bogatu istoriju, zanimljivu kulturu i prelepe prirodne pejzaže.
Da li znate da se PIROTSKA PEGLANA KOBASICA seče pod uglom od 75 stepeni koji predstavlja liniju na kojoj se sreću najbolje arome
Doživite ukuse, mirise i boje staroplaninskog kraja.
Za ove namene uskoro počinje da radi i sajt namenjen upravo ovom proizvodu, sa svim izlagačima koji imaju proizvedenu peglanu kobasice, osvrt na zaštitu geografskog porekla imena i Elaborat zaštite proizvoda, retrospektiva svih sajmova peglane kobasice, video zapise proizvodjača i njihovo predstavljanje, obaveznu analizu bezbednosti proizvoda svih izlagača, kao i markice sa qr kodom i karakteristikama proizvoda.
Sajt na internetu nastaviće sa radom i nakon 30.januara kada se planira ocena kvaliteta proizvoda od strane stručnog žirija, u prostorijama Ekonomske škole u Pirotu. Na internet prezentaciji/sajtu naći će se ove godine 30-ak lokalnih proizvođača i dugogodišnjih izlagača ovog proizvoda. Svi proizvodi izlagača i proizvođača poslati su u Veterinarski Institut Niš na mikrobiološku analizu, rezultati analize, kao i početak rada sajta peglana kobasica i predstavljanje očekuje se do 25. januara.
(IZVOR: topirot.com)
Na Zlatiboru se traži mesto više za praznike - smeštajni kapaciteti skoro svi popunjeni: Preko 60.000 gostiju biće na ovoj planini, bogat program i koncerti za posetioce
Sitno se odbrojava do novogodišnjih praznika, a jedna od najpopularnijih destinacija ne samo u Srbiji već u čitavom regionu, godinama unazad je planina Zlaibor. Na ovoj srpskoj lepotici sve je spremno za predstojeći period, a prema dosadašnjim podacima za smeštaj i boravak na Zlatiboru vlada ogromno interesovanje.
Najpopularnija srpska planina spremna da dočeka na desetine hiljada gostiju tokom praznika: Sjajan program pripremljen na Zlatiboru
Zlatibor će i ove godine dočekati praznike u pravom svečanom duhu, obasjan hiljadama svetala, ispunjen zimskom čarolijom i atmosferom koja već decenijama čini ovu planinu jednom od najpoželjnijih destinacija za novogodišnji provod.
Čast je biti deo jedne ovakve priče: Izložba "Moja ćirilica" otvorena u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku
Očuvanje sprske tradicije i pisma kao prioritet među mladima
Svetlo žuta boja, kremasti ukus i postojani mehurići: Ovo je šampanjac na srpski način napravljen u Novom Slankamenu - penušavo vino Trofej iz atelja "Šapat" predstavljeno u Beoogradu
Atelje vina “Šapat” iz Novog Slankamena, poznat po vrhunskim vinima i jedinstvenoj ponudi visoke gastronomije i usluge, na Četvrtom međunarodnom sajmu vina, “Vinska vizija Otvorenog Balkana” u Beogradu predstavlja svoje prvo penušavo vino – “Trofej”.
Stiže najlepši period godine: Od 5. decembra dočekujemo praznike uz Zimsku bajku u Beogradu na vodi
Beograd ponovo postaje prestonica praznične čarolije - Zimska bajka se vraća u Savski park Beograda na vodi!
Komentari(0)