Najbizarniji srpski seksualni običaj: I ovo je bilo deo tradicije!

Lepote Srbije

19:00

Kultura 0

Trag ovog običaja nalazimo u romanu “Nečista krv” Bore Stankovića

nečista krv
Printscreen/Youtube

Iako važimo za tradicionalno društvo koje veoma drži do porodičnih vrednosti, ne tako davno snohačenje bilo je deo tradicije u našoj zemlji. Narod je usvajao različite običaje, a među njima su i seksualni, koji su se i do danas zadržali u ruralnim sredinama.

Ubedljivo najbizarniji srpski seksualni običaj je snohačenje. Ovaj običaj podrazumevao je seksualno opštenje svekra i snahe u seoskim sredinama. Potiče iz vremena slovenskih zajednica.

Taj neobični seksualni običaj bio je rasprostranjen u području Pomoravlja i u vranjskom području, gde se prenosio sa kolena na koleno.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U Pomoravlju je snohačenje utemeljeno ženidbom maloletnog dečaka, još uvek nesposobnog za seksualne odnose sa odraslom devojkom i u tom slučaju je otac obavljao “bračne dužnosti” sa snahom do sinovljevog polnog sazrevanja.

Trag ovog običaja nalazimo u romanu “Nečista krv” Bore Stankovića.


Manastir Lešje

MANASTIR LEŠJE Malo ko zna za njega a čuvar je čestice Časnog Krsta i vrednih relikvija, evo priče o ovom svetom mestu

Kultura

21:00

21 jun, 2024

Manastir Lešje udaljen je desetak kilometara od Paraćina, nedaleko od glavnog puta prema Zaječaru. Lešje pripada Eparhiji kruševačkoj. Ime je dobio po leskovoj šumi koja je iskrčena u podnožju brda Baba, koje se naslanja na planinu Rtanj. O istorijatu Lešja svedoče retki pisani izvori koji se čuvaju u ruskom državnom muzeju u Moskvi i na Svetoj gori u Hilandaru.

Komentari(0)

Loading