DA LI ZNATE KAKO SU SE UPOZNALI? Otkrivena velika tajna o početku ljubavi Dragana Nikolića i Milene Dravić

Lepote Srbije

19:00

Kultura 0

Njihova ljubavna priča je započela 1969. godine na snimanju filma "Horoskop", kada su se upoznali i kada im se dogodila ljubav. Film je režirao ga je Boro Drašković, a scenario su pisali Boro Drašković i Zulfikar Džumhur.

Milena Dravić i Dragan Nikolić
Printscreen/Youtube

 

 

Glumački par Dragan Nikolić i Milena Dravić bili su jedan od najlepših parova SFRJ i do dan-danas su ostali simbol velike ljubavi kojoj svi treba da težimo.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Njihova ljubavna priča je započela 1969. godine na snimanju filma "Horoskop", kada su se upoznali i kada im se dogodila ljubav. Film je režirao ga je Boro Drašković, a scenario su pisali Boro Drašković i Zulfikar Džumhur. Pun je kontroverzi jer je glavna tema silovanje mlade nevine devojke. Nagrađen je Srebrnom arenom na festivalu u Puli, a prikazan je i na filmskom festivalu u Berlinu.

- Upoznali smo se na snimanju filma Horoskop. Ona je tad već bila popularna, a meni je to bio, čini mi se, treći ili četvrti film. Tad sam prvi put vidio Milenu Dravić uživo. Bilo nas je petorica momaka koji su igrali velike uloge, a ona je igrala jedinu žensku ulogu u filmu. Na snimanju smo se sprijateljili. Bilo je to jedno veliko druženje, a kasnije se rodila ljubav - ispričao je jednom prilikom Gaga Nikolić.

Milena je tada na Gagu ostavila najjači utisak zbog prirodnog stava i neposrednosti, a nedugo potom su odlučili da započnu zajednički život.

Venčanje je usledilo dve godine kasnije, 1971. tokom snimanja novogodišnjeg TV filma "Kako su se volele dve budale" koji je rađen po tekstu Duška Radovića.

- Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića “Kako su se volele dve budale”. Kad nam je reditelj Aca Đorđević dao slobodno vreme za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo. Tako je bilo, venčali smo smo se u pauzi za ručak - ispričala je jednom prilikom Milena.

Kuma na njihovom venčanju, koje se odigralo brzo i spontano bez ikakvog plana, bila je Seka Sablić.

- Na putu do Opštine pridružila nam se Seka Sablić. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU, gde su bili klasići - rekla je Milena.

- Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo - opisala je Milena taj dan.

Od ovog filma pa narednih 47 godina njih dvoje su bili nerazdvojni. Njihov brak trajao 45 godine sve do smrti Dragana Nikolića 2016. godine.

Komentari(0)

Loading