Pita od 3 ukusa i kupovnih kora: Kad se spoji mak, jabuke i orasi dobije se savršenstvo ukusa
Ukoliko volite sve slatke pite, ova će od sada biti vaš favorit jer su u njoj svi najsavršeniji ukusi
Sastojci:
Mak nadev:
200 g mlevenog maka
5 kašika šećera
2 kašike pekmeza
200 ml mleka
Orah nadev:
Možda vas zanima:
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Možda vas zanima:
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Možda vas zanima:
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
200 g mlevenih oraha
1 kašika pšeničnog griza
5 kašika šećera
2 kašike pekmeza
200 ml mleka
Jabuka nadev:
4 - 5 jabuka
5 kašika šećera
1 kašičica ( 5 - 10 g cimeta )
Preliv:
3 cela jaja
vanilin šećer
2 kašike griza
200 ml jogurta ( 1 čaša )
100 ml ulja ( 1/2 čaše )
100 ml vode ( 1/2 čaše )
10 g praška za pecivo ( 1 kesica )
500 g gotovih kora
Priprema:
Prvo napravite sva tri fila. Fil od maka pravite tako što mleko provrdi pa sa vrelim mlekom prelijete mak i šečer i griz. Izmešate i kada sve lepo upije dodajte pekmez.
Fil od oraha napravite na skoro isti način kao i od maka.
Fil od jabuka pravite tako što izrendante jabuke i dodate im šećer i cimet. Možete jabuke da dinstate, ali i ne morate.
Zatim umutite preliv od jaja, šećera, griza, jorgurta, ulja, vode i praška za pecivo.
Zatim krenite da slažete pitu. Na podmašćen pleh stavite dve kore za pitu. Zatim raširite jednu koru i premažite je sa filom od maka, pa preko složite drugu koru, pa premažite, pa složite treću koru i premažite i napravite harmoniku koju ćete staviti u pleh. Tako uradite sa svim filovima. Celu pitu zalijte prelivom i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Komentari(0)