Carska krompiruša je daleko od posne pite: Puna kalorija, ukusna na kvadrat - jednostavno nezaboravan ručak

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Ova pita je daleko od posne, jer je toliko kalorična i sočna da joj niko ne može odoleti

carska krompiruša
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Fil:

1 veći prazi luk
5 do 6 crvenih paprika
500g krompira
Ulje za prženje
So, biber - po vašem ukusu

Testo:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

200g kiselog mleka
200ml mineralne vode
100ml ulja
1,5 kašičice soli
1 prašak za pecivo
1 jaje
650g brašna

Za premazivanje:

200g putera ili margarina
100ml ulja

Priprema:

U dublji tiganj prodinstajte luk, paprike i krompir. Začinite po ukusu i ostavite da se ohladi.

Umesite testo od kiselog mleka, jaja, vode, ulja, brašna i praška za pecivo. Testo razvucite što više oklagijom pa premažite sa puterom ili uljem. Zatim ponovite postupak nekoliko puta. Razvijte na kraju i filujte i uraolajte pa opet premažite i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 35 minuta.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading