Carska krompiruša je daleko od posne pite: Puna kalorija, ukusna na kvadrat - jednostavno nezaboravan ručak
Ova pita je daleko od posne, jer je toliko kalorična i sočna da joj niko ne može odoleti

Sastojci:
Fil:
1 veći prazi luk
5 do 6 crvenih paprika
500g krompira
Ulje za prženje
So, biber - po vašem ukusu
Testo:
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
200g kiselog mleka
200ml mineralne vode
100ml ulja
1,5 kašičice soli
1 prašak za pecivo
1 jaje
650g brašna
Za premazivanje:
200g putera ili margarina
100ml ulja
Priprema:
U dublji tiganj prodinstajte luk, paprike i krompir. Začinite po ukusu i ostavite da se ohladi.
Umesite testo od kiselog mleka, jaja, vode, ulja, brašna i praška za pecivo. Testo razvucite što više oklagijom pa premažite sa puterom ili uljem. Zatim ponovite postupak nekoliko puta. Razvijte na kraju i filujte i uraolajte pa opet premažite i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 35 minuta.

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana
Komentari(0)