Mafini sa ukusom lubenice: Zgodni za proslave, ili i svakodnevno uživanje

11:00

Gastronomija 0

Mafini su kolači koji su postali popularni poslednjih godina.

mafini
Shutterstock

Razlog za to nije samo ukus, već i dekorativni izgled, kao i veličina, zbog čega su zgodni za proslave. Ukoliko ste ljubitelj lubenica, ove mafine morate da probate.

Potrebno je:

- 220 g putera

Možda vas zanima:

- 225 g šećera

Možda vas zanima:

- 3 jajeta

Možda vas zanima:

- kašičica ekstrakta lubenice

Možda vas zanima:

- 470 g brašna

Možda vas zanima:

- 1/2 kašičice praška za pecivo

Možda vas zanima:

- prstohvat soli

Možda vas zanima:

- 450 g neutralne pavlake

Možda vas zanima:

- ružičasta boja za kolače

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za preliv:
- 80 g putera
- kašičica ekstrakta lubenice
- 15 ml soka od limuna
- 50 ml mleka
- 600 g šećera
- ružičasta boja za kolače

Za ukras:

- dekorativne jestive perlice

Priprema mafina od lubenice:

Penasto umutite šećer i puter, pa dodajte jedno po jedno jaje, ekstrakt lubenice i postepeno sipajte trećinu mešavine brašna, praška za pecivo i soli. Umešajte pola količine umućene pavlake, sipajte ostatak mešavine brašna, dodajte preostalu pavlaku, boju za kolače i promešajte. Dve kašičice testa sipajte u kalupe za mafine i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta. Za to vreme izmiksajte puter i 200 g šećera.

Sipajte mleko i 200 g šećera, nastavite da mutite, dodajte limunov sok, ekstrakt lubenice, boju za kolače i ostatak šećera. Nafilujte ohlađene mafine i, po želji, ukrasite dekorativnim jestivim perlicama.

(B.Jovanović) Magazin Novosti

Tagovi:

Komentari(0)

Loading