VOĆNI KOLAČ KOJI SE PRAVI ZA 10 MINUTA: Smazaćete ga u jednom zalogaju
Voćni kolači su idealni za letnje dane. Po visokim temperaturama niko ne voli da stoji kraj vrelog šporeta, pa čak ni zbog omiljenog slatkiša.

Zbog toga se svi okreću brzim poslasticama koje se ne peku. U moru recepata koji se mogu naći na internetu, jedan se posebno izdvojio. U pitanju je voćni kolač sa keksom koji ćete pojesti u jednom zalogaju.
Sastojci:
- 1 kg keksa
- malo mleka
- 300 g malina
- 2 krem šlaga od vanile
- 100 ml hladnog mleka
- 2 čaše pavlake
- 2 kesice šlaga
- malo kisele vode
Priprema:
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
U dublji pleh poređajte keks koji ćete zatim natopiti sa malo mleka. U posudu umutite krem šlag od vanile sa oko 100 ml hladnog mleka dok ne dobijete kremastu smesu. U to dodatje 2 kisele pavlake i laganim pokretima kašikom izmešajte.Maline operite i ostavite da se ocede od vode. Smesu sa šlagom i pavlakom premažite preko keksa, a zatim poređajte maline.Odozgo kolač ukrasite šlagom koji ste umutili sa malo kisele vode.
Treba da odstoji nekoliko sati kako bi keks popustio, a potom secite na kocke i uživajte u njegovom čarobnom ukusu.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Komentari(0)