VOĆNI KOLAČ KOJI SE PRAVI ZA 10 MINUTA: Smazaćete ga u jednom zalogaju
Voćni kolači su idealni za letnje dane. Po visokim temperaturama niko ne voli da stoji kraj vrelog šporeta, pa čak ni zbog omiljenog slatkiša.

Zbog toga se svi okreću brzim poslasticama koje se ne peku. U moru recepata koji se mogu naći na internetu, jedan se posebno izdvojio. U pitanju je voćni kolač sa keksom koji ćete pojesti u jednom zalogaju.
Sastojci:
- 1 kg keksa
- malo mleka
- 300 g malina
- 2 krem šlaga od vanile
- 100 ml hladnog mleka
- 2 čaše pavlake
- 2 kesice šlaga
- malo kisele vode
Priprema:
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
U dublji pleh poređajte keks koji ćete zatim natopiti sa malo mleka. U posudu umutite krem šlag od vanile sa oko 100 ml hladnog mleka dok ne dobijete kremastu smesu. U to dodatje 2 kisele pavlake i laganim pokretima kašikom izmešajte.Maline operite i ostavite da se ocede od vode. Smesu sa šlagom i pavlakom premažite preko keksa, a zatim poređajte maline.Odozgo kolač ukrasite šlagom koji ste umutili sa malo kisele vode.
Treba da odstoji nekoliko sati kako bi keks popustio, a potom secite na kocke i uživajte u njegovom čarobnom ukusu.

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana
Komentari(0)