VOĆNI KOLAČ KOJI SE PRAVI ZA 10 MINUTA: Smazaćete ga u jednom zalogaju
Voćni kolači su idealni za letnje dane. Po visokim temperaturama niko ne voli da stoji kraj vrelog šporeta, pa čak ni zbog omiljenog slatkiša.
Zbog toga se svi okreću brzim poslasticama koje se ne peku. U moru recepata koji se mogu naći na internetu, jedan se posebno izdvojio. U pitanju je voćni kolač sa keksom koji ćete pojesti u jednom zalogaju.
Sastojci:
- 1 kg keksa
- malo mleka
- 300 g malina
- 2 krem šlaga od vanile
- 100 ml hladnog mleka
- 2 čaše pavlake
- 2 kesice šlaga
- malo kisele vode
Priprema:
Možda vas zanima:
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Prežganac: Zaboravljena srpska kaša koja je grejala zimu bez mesa
Od brašna, ulja i malo vode nastajalo je jelo koje je preživelo najteže zime. Nekada hrana siromašnih, danas simbol jednostavne, poštene trpeze
Možda vas zanima:
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Prežganac: Zaboravljena srpska kaša koja je grejala zimu bez mesa
Od brašna, ulja i malo vode nastajalo je jelo koje je preživelo najteže zime. Nekada hrana siromašnih, danas simbol jednostavne, poštene trpeze
Možda vas zanima:
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Prežganac: Zaboravljena srpska kaša koja je grejala zimu bez mesa
Od brašna, ulja i malo vode nastajalo je jelo koje je preživelo najteže zime. Nekada hrana siromašnih, danas simbol jednostavne, poštene trpeze
U dublji pleh poređajte keks koji ćete zatim natopiti sa malo mleka. U posudu umutite krem šlag od vanile sa oko 100 ml hladnog mleka dok ne dobijete kremastu smesu. U to dodatje 2 kisele pavlake i laganim pokretima kašikom izmešajte.Maline operite i ostavite da se ocede od vode. Smesu sa šlagom i pavlakom premažite preko keksa, a zatim poređajte maline.Odozgo kolač ukrasite šlagom koji ste umutili sa malo kisele vode.
Treba da odstoji nekoliko sati kako bi keks popustio, a potom secite na kocke i uživajte u njegovom čarobnom ukusu.
Zaboravljeni recept koji su naše bake znale napamet: Specijalitet s juga Srbije prste da poližete
Ovu pitu sa juga Srbije morate da napravite.
OVO JE ZAPRAVO RECEPT ZA PRAVU RUSKU SALATU: Jedan sastojak je drastično razlikuje od one koju mi pravimo
Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Stari recept za mađarske palačinke opet osvaja srca srpskih domaćica! Uopšte ih ne prave kao mi, evo u čemu je caka
Recept mađarskih domaćica za ređane palačinke odmah zabeležite u sveske
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Komentari(0)