VOĆNI KOLAČ KOJI SE PRAVI ZA 10 MINUTA: Smazaćete ga u jednom zalogaju
Voćni kolači su idealni za letnje dane. Po visokim temperaturama niko ne voli da stoji kraj vrelog šporeta, pa čak ni zbog omiljenog slatkiša.

Zbog toga se svi okreću brzim poslasticama koje se ne peku. U moru recepata koji se mogu naći na internetu, jedan se posebno izdvojio. U pitanju je voćni kolač sa keksom koji ćete pojesti u jednom zalogaju.
Sastojci:
- 1 kg keksa
- malo mleka
- 300 g malina
- 2 krem šlaga od vanile
- 100 ml hladnog mleka
- 2 čaše pavlake
- 2 kesice šlaga
- malo kisele vode
Priprema:
Možda vas zanima:

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.
Možda vas zanima:

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.
Možda vas zanima:

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.
U dublji pleh poređajte keks koji ćete zatim natopiti sa malo mleka. U posudu umutite krem šlag od vanile sa oko 100 ml hladnog mleka dok ne dobijete kremastu smesu. U to dodatje 2 kisele pavlake i laganim pokretima kašikom izmešajte.Maline operite i ostavite da se ocede od vode. Smesu sa šlagom i pavlakom premažite preko keksa, a zatim poređajte maline.Odozgo kolač ukrasite šlagom koji ste umutili sa malo kisele vode.
Treba da odstoji nekoliko sati kako bi keks popustio, a potom secite na kocke i uživajte u njegovom čarobnom ukusu.

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.
Komentari(0)