NAJUKUSNIJA STARINSKA POSLASTICA KOJA VRAĆA U DETINJSTVO: Mramorni kolač - brzo se sprema, a pojede se očas posla

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Priprema ne oduzima mnogo vremena, a poješće se i brže nego što mislite.

mramorni kolač
Shutterstock

Starinske poslastice su uvek svima omiljeni izbor zbog jednostavne pripreme, jeftinih sastojaka, a naravno i ukusa koji uvek osvaja.

Osim naših domaćica i Turkinje prave sjajne slatke poslastice, a takva su upravo "slavujeva gnezda" - spoj oraha i lešnika je neopisivo dobar i gosti će se oduševiti kada vide šta ste im spremili.

Ono što smo sada spremili za vas jeste mramorni kolač koji svi od detinjstva pamtimo.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Recept i sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

šećer u prahu

jaja - 5

kakao - 2 kašike

šećer - 14 kašika

vanilin šećer - 1

brašno - 14 kašika

prašak za pecivo - 1

mleko - 14 kašika

ulje - 12 kašika

Priprema:

Prvo umutite šećer sa žumancima, a onda postepeno dodajte brašno i mleko. Na kraju dodajte i prašak za pecivo.

U drugoj posudi umutite pet belanaca u čvrst sneg i spojite sa prethodnom smesom.

Pola smese sipajte u podmazani pleh, a u drugu polovinu dodajte kakao i dobro promešajte.

Preko prvog dela koji ste stavili u pleh sipajte i drugi sloj i sve lepo poravnajte.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i kolač pecite 25 minuta.

Kada se ohladi pospite ga šećerom u prahu.

Prijatno i uživajte.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading