Sočnija ne postoji, a topi se u ustima: ZALIVENA PITA sa sirom po turskom receptu

Lepote Srbije

15:00

Gastronomija 0

Predstavljamo vam recept za domaću pitu inspirisanu turskim burekom, koja ja savršen izbor za doručak ili večeru

pita
Shutterstock

Pite spadaju u omiljena jela balkanske kuhinje, a bile one slatke ili slane, garantuju da posle njih nećete ostati gladni.

Od slanih pita najpopularnija u našim krajevima je pita sa sirom, a ako koristite gotove kore – za nju vam ne treba nikakva posebna veština.

Danas vam predstavljamo jedan vrlo jednostavan recept za zalivenu pitu koja se pravi očas posla.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

pakovanje gotovih kora
2 jajeta
5 kašika ulja
250 grama sitnog slanog sira
2 decilitra mleka
1 decilitar jogurt
so po ukusu

Priprema:

Uključiti rernu na 180 stepeni.

U dubljoj činiji umutiti jaja, pa im dodati mleko, jogurt, ulje, pa posoliti po ukusu (obratite pažnju na to koliko je slan sir) i dobro pomešati.
Potom podmazati pleh uljem i staviti jednu koru za pitu. Na nju sipati tri kašike pripremljenog fila i razmazati po celoj kori, pa ponavljati dok se ne potroše sve kore.
Zatim iseći na kocke, pa preliti ostatkom fila.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko pola sata.
Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.

(Espreso)

Tagovi:

Komentari(0)

Loading