Sočnija ne postoji, a topi se u ustima: ZALIVENA PITA sa sirom po turskom receptu
Predstavljamo vam recept za domaću pitu inspirisanu turskim burekom, koja ja savršen izbor za doručak ili večeru
Pite spadaju u omiljena jela balkanske kuhinje, a bile one slatke ili slane, garantuju da posle njih nećete ostati gladni.
Od slanih pita najpopularnija u našim krajevima je pita sa sirom, a ako koristite gotove kore – za nju vam ne treba nikakva posebna veština.
Danas vam predstavljamo jedan vrlo jednostavan recept za zalivenu pitu koja se pravi očas posla.
Možda vas zanima:
Uveče je nafilujete i prelijete, a ujutru ispečete: Pita posle koje ćete polizati prste
Laka za pripremu a preukusna.
ZALIVENA PITA: Uveče nalijte i nafilujte, a ujutru ispecite - PREUKUSNO
Brzi doručak ili kompletan obrok u jednoj tepsiji - savršen ručak za čitavu porodicu
Možda vas zanima:
Uveče je nafilujete i prelijete, a ujutru ispečete: Pita posle koje ćete polizati prste
Laka za pripremu a preukusna.
ZALIVENA PITA: Uveče nalijte i nafilujte, a ujutru ispecite - PREUKUSNO
Brzi doručak ili kompletan obrok u jednoj tepsiji - savršen ručak za čitavu porodicu
Možda vas zanima:
Uveče je nafilujete i prelijete, a ujutru ispečete: Pita posle koje ćete polizati prste
Laka za pripremu a preukusna.
ZALIVENA PITA: Uveče nalijte i nafilujte, a ujutru ispecite - PREUKUSNO
Brzi doručak ili kompletan obrok u jednoj tepsiji - savršen ručak za čitavu porodicu
Sastojci:
Možda vas zanima:
Uveče je nafilujete i prelijete, a ujutru ispečete: Pita posle koje ćete polizati prste
Laka za pripremu a preukusna.
ZALIVENA PITA: Uveče nalijte i nafilujte, a ujutru ispecite - PREUKUSNO
Brzi doručak ili kompletan obrok u jednoj tepsiji - savršen ručak za čitavu porodicu
Možda vas zanima:
Uveče je nafilujete i prelijete, a ujutru ispečete: Pita posle koje ćete polizati prste
Laka za pripremu a preukusna.
ZALIVENA PITA: Uveče nalijte i nafilujte, a ujutru ispecite - PREUKUSNO
Brzi doručak ili kompletan obrok u jednoj tepsiji - savršen ručak za čitavu porodicu
pakovanje gotovih kora
2 jajeta
5 kašika ulja
250 grama sitnog slanog sira
2 decilitra mleka
1 decilitar jogurt
so po ukusu
Priprema:
Uključiti rernu na 180 stepeni.
U dubljoj činiji umutiti jaja, pa im dodati mleko, jogurt, ulje, pa posoliti po ukusu (obratite pažnju na to koliko je slan sir) i dobro pomešati.
Potom podmazati pleh uljem i staviti jednu koru za pitu. Na nju sipati tri kašike pripremljenog fila i razmazati po celoj kori, pa ponavljati dok se ne potroše sve kore.
Zatim iseći na kocke, pa preliti ostatkom fila.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko pola sata.
Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
(Espreso)
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Komentari(0)