Sočnija ne postoji, a topi se u ustima: ZALIVENA PITA sa sirom po turskom receptu

Lepote Srbije

15:00

Gastronomija 0

Predstavljamo vam recept za domaću pitu inspirisanu turskim burekom, koja ja savršen izbor za doručak ili večeru

pita
Shutterstock

Pite spadaju u omiljena jela balkanske kuhinje, a bile one slatke ili slane, garantuju da posle njih nećete ostati gladni.

Od slanih pita najpopularnija u našim krajevima je pita sa sirom, a ako koristite gotove kore – za nju vam ne treba nikakva posebna veština.

Danas vam predstavljamo jedan vrlo jednostavan recept za zalivenu pitu koja se pravi očas posla.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

pakovanje gotovih kora
2 jajeta
5 kašika ulja
250 grama sitnog slanog sira
2 decilitra mleka
1 decilitar jogurt
so po ukusu

Priprema:

Uključiti rernu na 180 stepeni.

U dubljoj činiji umutiti jaja, pa im dodati mleko, jogurt, ulje, pa posoliti po ukusu (obratite pažnju na to koliko je slan sir) i dobro pomešati.
Potom podmazati pleh uljem i staviti jednu koru za pitu. Na nju sipati tri kašike pripremljenog fila i razmazati po celoj kori, pa ponavljati dok se ne potroše sve kore.
Zatim iseći na kocke, pa preliti ostatkom fila.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko pola sata.
Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.

(Espreso)

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading